Luukkaan ja Alakylän päiväkodeille haetaan starttirahaa

ILPO LESKINENLAPPEENRANTA. Lappeenrannan Lauritsalan ja Alakylän päiväkotien

ILPO LESKINEN

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan Lauritsalan ja Alakylän päiväkotien rakentamista kiirehditään. Kasvatus- ja opetuslautakunta pyytää rahoitusta molemmille päiväkodeille.

Kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle tehdyn esityksen mukaan rakentamisen aloittamiseen myönnetään kahden miljoonan euron lisämääräraha tälle vuodelle.

Ensi vuodeksi lautakunta esittää 3,3 miljoonan euron määrärahaa rakentamiseen sekä 240 000 euroa varustamiseen.

Päiväkotikäyttöön sopivia vapaita tai vapautuvia tiloja on etsitty tuloksetta Lauritsalasta ja keskustasta, joissa hoitopaikkojen kysyntä ylittää tarjonnan.

LUUKKAAN KOULUN yhteyteen on tarkoitus rakentaa 120-paikkainen Lauritsalan päiväkoti. Siitä on kaavailtu kaksikerroksista. Päiväkodin hinta-arvio on 2,9 miljoonaa euroa.

ALAKYLÄN KOULUN yhteyteen rakennetaan satapaikkainen Alakylän päiväkoti. Siitä tulee yksikerroksinen. Alakylän päiväkodin rakentaminen maksaa arviolta 2,4 miljoonaa euroa.

Alakylän päiväkoti tarjoaa aikanaan päivähoitoa aamukuudesta iltakymmeneen sekä vuorohoitoa.

PÄIVÄHOIDON kysyntä on kasvanut runsaasti. Päivähoidossa oli helmikuussa 220 lasta enemmän kuin vuosi sitten helmikuussa.

Päivähoidon kysyntä kasvaa edelleen. Tarve on lisääntynyt erityisesti ilta- ja viikonloppuhoidossa. Päivähoitoon on tullut aiempaa enemmän alle 3-vuotiaita.

JOS NÄMÄ KAKSI päiväkotia eivät riitä, kasvatus- ja opetuslautakunta aikoo esittää 75-paikkaisen Kesämäen päiväkodin rakentamista Kesämäen koulun pihalle.

Samalla jatketaan Lappeen ja Myllymäen päiväkotien suunnittelua. Lappeen päiväkoti tulee Ruoholammen uudelle asuinalueelle.

Jos päivähoidon kysyntä ennakoidusta poiketen vähenee, voidaan lakkauttaa vuokratiloissa toimivia ryhmiä sekä pieniä erillisiä sivutoimipisteitä.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen