Manushinin yritykset ovat huonossa jamassa

OUTI SALOVAARALAPPEENRANTA. Rakuunoiden omistajan Vasili Manushinin kolme yr

OUTI SALOVAARA

LAPPEENRANTA. Rakuunoiden omistajan Vasili Manushinin kolme yritystä ovat toinen toistaan huonommassa jamassa taloudellisesti.

Kaupparekisterissä Manushinin nimissä olevia osakeyhtiöitä on kaksi kappaletta: rakennustarvikkeiden tukkukauppaa harjoittava Yellow Design Oy sekä vaatteiden vähittäiskauppayhtiö B & M Fashion Oy.

Lisäksi Manushin on rekisteröitynyt vuonna 1994 kotitaloustarvikkeiden kauppaa harjoittavaksi yksityiseksi elinkeinonharjoittajaksi.

Yellow Design on rekisteröity Turkuun 1992 ja B & M Fashion Helsinkiin 1997.

Manushin on toimittanut kaupparekisteriin ainoastaan yhden tilinpäätöksen, Yellow Designin tilinpäätöksen vuodelta 2006. Tilinpäätös on kuitenkin allekirjoitettu vasta marraskuun lopussa 2007.

Tilinpäätöksen mukaan Yellow Designin liikevaihto oli vuonna 2006 noin 400 000 euroa, ja voittoa se teki noin 4 000 euroa. Jostain syystä Manushinin allekirjoittaman liitetietoasiakirjan mukaan yrityksellä ei kuitenkaan ollut 2006 lainkaan varsinaista toimintaa.

Vielä vuonna 2005 Yellow Designin liikevaihto oli pyöreät nolla euroa.

Luottotietojen perusteella Manushinin yrityksissä ei ole hurraamista. Kaikki firmat ovat erittäin suuren riskin yrityksiä. Manushinin luottotiedot ovat menneet maksuhäiriöiden vuoksi, minkä vuoksi kaikki hänen yrityksensä ovat vastuuhenkilötaustaltaan negatiivisia.

Yellow Design on ollut ulosotossa noin puolitoista vuotta sitten reilun 3 800 euron maksamattomien laskujen vuoksi. Ulosotossa yritys on todettu varattomaksi.

B & M Fashionille alkoi vuodesta 2005 lähtien kertyä perinnässä olevia maksamattomia laskuja, yritys on ollut ulosotossa ja Uudenmaan verovirasto on hakenut yritystä konkurssiin vuoden 2006 lopulla. Konkurssi kuitenkin peruuntui.

Manushinin nimi löytyy myös venäjänkielisiltä sivuilta, jotka mainostavat Vantaalle rekisteröidyn, mutta Mikkelissä toimivan Ascus-Tech Oy:n valmistamia taloja. Manushin vastaa talojen myynnistä Venäjälle, joka on yhtiön päämarkkina-alue.

Vuonna 1989 perustetun Ascus-Techin liikevaihto vuonna 2006 oli noin puoli miljoonaa euroa, ja voittoa se teki 994 euroa.

Yrityksen riskipisteet ovat nousseet voimakkaasti viime kuukausina, ja nyt yritys on jo suuren riskin yritys. Syynä ovat maksuvaikeudet, vakavaraisuuden tippuminen ja myös toimialariski.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara