Taitaja-kisassa Etelä-Karjalaan kolme kultamitalia

MIIA KASKILAPPEENRANTA. Espoossa viime viikon lopulla käyty Taitaja-kisa poi

MIIA KASKI

LAPPEENRANTA. Espoossa viime viikon lopulla käyty Taitaja-kisa poiki Etelä-Karjalan ammattiopistolle kolme kultamitalia. Työpari Juha Mämmi ja Eero Rissanen sijoittui mekatroniikan kilpailussa ensimmäisiksi.

Kilpailun voittajina molemmat pojat saivat kaulaansa kultamitalit ja 600 euroa. Voiton myötä molemmilla on myös mahdollisuus osallistua maailmanlaajuisiin World Skills -kilpailuihin.

– Minä ainakin olen suunnitellut meneväni siihen valmennustiimiin. Seuraavat kisat ovat vuonna 2009 Kanadassa. Sinne tuskin vielä menen, mutta ehkä sitten vuoden 2011 kisoihin Lontooseen, Mämmi kertoo.

Kisaa varten pojat kävivät harjoittelemassa Joensuussa. Sieltä löytyi harjoitteluvälineitä, jotka Lappeenrannasta puuttuivat. Pojat ovatkin tyytyväisiä harjoittelumahdollisuuteen.

– Kävimme Joensuussa harjoittelemassa robotilla. Luulen, että ilman harjoittelua me emme olisi pärjänneet kisassa. Se oli ratkaisevaa, sillä kisa oli todella tiukka, Mämmi sanoo.

Itse kisatilanteessa Mämmin ja Rissasen täytyi laittaa liukuhihnan laitteisto kuntoon, rakentaa kuljetinasema ja opettaa robottiasemaa tekemään töitä.

– Kisassa oli myös pikataipaleita. Kisojen teema oli kestävä kehitys, joten pikataipaleella oli kysymyksiä kestävään kehitykseen liittyen, Mämmi selittää.

Etelä-Karjalan ammattiopistolle kultaa toi myös tanssiryhmä Sandman. Sandman osallistui kulttuurikilpailu Saku Starsiin.

Sandman koostuu kuuden hengen tyttöporukasta. Johanna Väätänen, Petra Ikonen ja Jaana Tuuri opiskelevat hiusalalla, Pauliina Pesu ja Emma Valtonen sosiaali- ja terveysalalla sekä Milla Noroaho pintakäsittelyalalla.

Tytöt tekivät itse koreografiansa. Esiintymisasut olivat Väätäsen käsialaa. Myös hiuksiin ja meikkeihin oli panostettu.

Aktiivisesti tytöt harjoittelivat kisaohjelmaansa kahden kuukauden ajan.

Tytöt arvelevat, että heidän voittonsa salaisuus olivat erilainen esitys ja nostot. He luokittelevat oman tanssinsa moderniksi showtanssiksi.

KUVATEKSTI

VESA MARKKANEN

Taitajapari Juha Mämmi (vas.) ja Eero Rissanen voittivat mekatroniikan kilpailun.

MITALISTIT

Juha Mämmi ja Eero Rissanen, mekatroniikka, kulta.

Tanssiryhmä Sandman, ryhmätanssi, kulta.

Lolita Laitinen, yksinlaulu: kevyt musiikki, kulta.

Antti Hatara, autonasennus, hopea.

Antti Lapatto, akustiset soittimet, hopea.

Lolita Laitinen, yksinlaulu: kansanlaulu, konsertti- ja hengellinen musiikki, pronssi.

Kirjoittaja:
Miia Kaski