Rakuunoiden laskuja peritään jo käräjäoikeudenkin avulla

Jalkapallojoukkueella on velkaa arviolta 50 000 euroa. Rakuunoiden hallituksen puheenjohtaja Vasili Manushin lupaa hoitaa maksut heti.

OUTI SALOVAARA

LAPPEENRANTA. Lappeenrantalaisen Jalkapalloseura Rakuunat ry:n maksamattomia laskuja peritään myös käräjäoikeuden kautta. Rakuunoilta on jäänyt rästiin muun muassa vuokra- ja ruokailukuluja viime kesältä.

Yksi velkojista on lounasravintola Lounaskeidas Lappeenrannasta, jolta jäi saamatta 4 000 euroa pelaajien ruokailuja parilta viime kesän kuukaudelta.

Yrittäjä Mervi Smal on todella tuohtunut, ja yritys hakeekin rahojaan käräjäoikeuden kautta.

– Teimme kirjallisen sopimuksen työpaikkaruokailusta. Olimme sinisilmäisiä ja uskoimme, että laskut maksetaan. Koskaan aiemmin ei ole käynyt näin, sanoo Smal.

Hän sanoo 4 000 euron olevan suuren summan pienelle yrityksille, joka muutoinkin kamppailee korkeiden alv-maksujen ja ruoan hinnan nousun kanssa.

Lounaskeitaan ohella Rakuunat on velkaantunut tiettävästi myös esimerkiksi ABC-Viipurinportille ja Lappeenrannan opiskelija-asuntosäätiölle LOASille. Kummatkaan tahot eivät halua kommentoida asiaa.

Kaikkiaan Rakuunoilla on joukkueen hallituksen jäsenen Matti Rajantien arvion mukaan velkoja noin 50 000 euroa. Määrä on vain kasvanut viime vuoden syksystä, jolloin velkoja arvioitiin olevan noin 30 000 euroa.

– Maksuja ei hoideta eräpäivinä, vaan vasta pakon edessä. Jos tilille tulee rahaa, se menee heti laskuihin. Kädestä suuhun eletään koko ajan, seuran touhuun täysin tympiintynyt Rajantie luonnehtii.

Rakuunoiden hallituksessa on viime vuodesta lähtien ollut venäläisenemmistö, ja Rajantie on hallituksen ainoa suomalainen jäsen.

Puheenjohtaja on liikemies, jo noin 20 vuotta Suomessa asunut Vasili Manushin. Hän ei purematta niele syytöksiä maksurästeistä.

Hänen mukaansa Rakuunoiden taloutta ovat rasittaneet myös jo ennen vuotta 2007 kertyneet laskut, joihin hän ei ole voinut vaikuttaa.

– Minä maksan laskut heti, lupaa Manushin, kun hänen kanssaan otetaan esille muun muassa pienyritys Lounaskeitaan ongelmat.

Tultuaan Rakuunoiden toimintaan mukaan vuoden 2007 keväällä Manushin lupaili, että jopa venäläinen öljyjätti Lukoil olisi valmis investoimaan suuria summia rahaa Rakuunoihin.

Nyt hän toteaa, että Lukoil ei ole tulossa sponsoriksi, mutta joku muu venäläinen öljy-yhtiö voisi olla mahdollinen sponsori.

– Mutta se vaatii aikaa, hän myöntää.

Manushin on mukana Mikkelin seudulla puutaloja valmistavan Ascus-Tech Oy:n toiminnassa. Taloudeltaan horjuva yhtiö valmistaa Suomessa mökkejä ja omakotitaloja, joiden markkinat ovat Venäjällä.

Manushinin mukaan yhtiön venäläisasiakkaista saattaa tulevaisuudessa löytyä sponsoreita.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara