Totuus Namikan tilasta viivästyy

Namika etsii sovintoa Roni Leimun kanssa. Ensi kauden joukkuetta kartoitetaan parhaillaan.

ANSSI SILVENNOINEN

LAPPEENRANTA. Miesten korisliigassa pelaava Lappeenrannan NMKY tiedottaa taloustilanteestaan vasta toukokuun puolivälissä. Seuran varapuheenjohtaja Kari Melto kertoo uuden aikataulun johtuvan verontarkastuksesta, jonka ennakkotietoja on luvassa vasta noin kolmen viikon kuluttua.

– Verottaja antaa silloin ensimmäisen kirjallisen raporttinsa. Tiedotamme samalla kertaa kaikista taloustilanteeseen liittyvistä seikoista, myös tilintarkastuksesta, jotta kokonaiskuvasta tulee kerralla selkeä, Melto sanoo.

– Emme halua levittää osatotuuksia tai mutu-tietoa, vaan tuoda esiin mustaa valkoisella sitten, kun sitä on valmiina. Tilanne on helppo kertoa kokonaisuudessaan siinä yhteydessä, kun alustavat tiedot veroasioista tulevat.

Seuran oli tarkoitus tiedottaa tilanteestaan, kun erityistilintarkastus valmistuu. Tiedotustilaisuuden ajankohta vaihtui ensin viime perjantaista maanantaihin ja nyt toukokuun puoliväliin.

– Olemme kertoneet niitä tietoja, joita olemme saaneet viranomaisilta, jotka työkseen näitä asioita selvittävät, Melto sanoo.

Onko Namikan edustusjoukkueen jatko korisliigassa varma?

– En ota tuohon kantaa. Vastasin kysymykseen mitä tahansa, spekulaatiot alkaisivat vyöryä, Melto toteaa.

– Kerromme, kun kerrottavaa on. Olemme ottaneet tällaisen tiedotuslinjan ja sen takana seisotaan.

Namika tiedotti ryhtyneensä toimiin taloustilanteensa selvittämiseksi 4. huhtikuuta. Samalla kerrottiin päävalmentaja-puheenjohtaja Mika Turusen siirtymisestä sivuun operatiivisesta toiminnasta. Turunen velvoitettiin avustamaan kaikin tavoin erityistilintarkastuksen tekoa.

Melton mukaan yhteistyö Turusen kanssa on sujunut hyvin.

– Hän on istunut meidän kanssa palavereissa ja vastannut kaikkeen, mitä on kysytty. Puutteellisia papereita ei ole tullut ja olemme saaneet kaikki tarvittavat sopimukset.

Namika selvittää mahdollisuutta sovitteluratkaisuun oikeusjutussa entisen pelaajansa Roni Leimun kanssa. Seura irtisanoi Leimun pelaajasopimuksen ennen kauden alkua. Irtisanomisen syyksi kerrottiin erilaiset sopimusrikkomukset.

Leimun mukaan rikkomukset eivät olleet riittäviä perusteita työsopimuksen purkamiselle, joten hän haastoi seuran käräjäoikeuteen.

– Ei ole kummankaan osapuolen etu, jos asioita joudutaan puimaan oikeudessa, Melto sanoo.

Namikan edustusjoukkueella ei ole vielä yhtään pelaajasopimusta ensi kaudelle. Sopimusneuvottelija Rati Meriläisen tarkoituksena on tavata kuluvan viikon lopulla joukkueen avainpelaajia ja keskustella heidän kanssaan jatkosta.

Muutama viikko sitten Namika jätti junioriosastolleen sopimustarjouksen, johon seura on saanut vastatarjouksen.

– Allekirjoitukset puuttuvat. Ratkaisuja ei ole voitu tehdä taloustilanteen selvityksen vuoksi, Meriläinen sanoo.

– Sopimusneuvottelut eivät kuitenkaan ole jäissä. Kahdella rintamalla tässä edetään.

Tulevan kauden valmennusporras on yhtä lailla avoin. Meriläisen mukaan kiinnostusta Namikan päävalmentajan pestiä kohtaan on ollut ja seuralla on jo haarukassa pari ehdokasta.

– Työpyyntöjä on tullut ikävästä julkisuudesta huolimatta.

Meriläisen tavoitteena on kasata taustaryhmän päätettäväksi paketti, joka sisältää sekä pelaaja- että valmentajaratkaisuja.

– Taustaryhmä kokoontuu päättämään asiasta ennen toukokuun puoltaväliä.

Paketin raamit on jo laskettu.

– Ensi kauden pelaajabudjetti on varmaan suuruusluokaltaan samanlainen kuin tämän kauden toteutunut budjetti, Meriläinen kertoo.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen