Joutsenon valtuutetut kiittelivät kaupungin taloustilannetta

Viimeinen tilinpäätöskeskustelu itsenäisenä kaupunkina

Kirsi Kerkkänen

Joutsenon kaupunginvaltuuston viimeinen tilinpäätöskeskustelu itsenäisenä kaupunkina sujui maltillisen riemukkaissa tunnelmissa. Vuoden 2007 tilinpäätös jäi 1,2 miljoonaa euroa ylijäämäiseksi, mihin valtuutetut olivat lähes yksimielisen tyytyväisiä.

– Totuus voi olla myös valoisa, ei aina tarvitse synkistellä, Juha Turkia (kd.) muistutti puheenvuorossaan.

Tuula Partasen (kesk.) mielestä kaupungin taloustilanteesta on haluttu antaa heikko kuva, vaikka todellisuudessa Joutsenolla menee hyvin.

Hän hämmästeli myös sitä, että neuvoa antavan kuntaliitosäänestyksen tulosta ei ollut tilinpäätöksessä merkitty vuoden tärkeisiin tapahtumiin.

Valtuutetut löysivät tilinpäätöksestä myös huolenaiheita.

Tapio Jauho (sd.) huomautti, että plussatuloksesta ei voi paukutella henkseleitä, jos hyvä tulos perustuu satunnaisiin eriin. Satunnaisella erällä hän viittasi Rauhan maiden myynnistä saatuihin 1,3 miljoonaan euroon.

Lisäksi Tapion mielestä kaupunki on lyönyt laimin esimerkiksi lasten leikkipaikkojen kunnostamisen ja vanhusten virikeohjaajan palkkaamisen.

Rauha-Tiuruun

liittyy riskejä

Menneisyyden ruotimisen lisäksi valtuutetut käänsivät katseen tulevaisuuteen.

Kari Puolakka (kok.) toi puheenvuorossaan esiin haasteet, joita Joutsenolla on edessään lähivuosina.

Hänen mukaansa Rauha-Tiuruun liittyy riskejä, julkinen terveydenhuolto hoippuu kuilun partaalla ja Joutsenon lukion tulevaisuus on epävarma.

– Onneksi meillä on tulevaisuudessa leveämmät hartiat kantamaan riskejä, Puolakka totesi viitaten kuntaliitokseen Lappeenrannan kanssa.

Kirjoittaja:
Kirsi Kerkkänen