Kokeneita pelimiehiä saanut PEPO tähtää kolmosen kärkeen

Kultsu rakentaa tulevaisuuden joukkuetta. Simpele tähtää keskikastiin, nousijajoukkue TsV:ltä löytyy ylemmissä sarjoissa kokemusta keränneitä pelimiehiä.

JARMO HÄMÄLÄINEN

SAMMONLAHDEN nurmikenttä kylpi viikolla jo keväisessä auringonpaisteessa, mutta lauantaina alkavaan jalkapallon kolmoseen valmistautuvalla PEPO:lla ei ole kotiruoholleen vielä asiaa.

– Amiksella joudutaan aloittamaan, kun Sammonlahden tekonurmikin on junnuturnaukselle varattu, harmitteli PEPO:n valmentajana viime syksynä aloittanut Timo Valkeapää tarkastellessaan ruohokentän kuntoa.

Vaikka PEPO ei kotiareenalleen pääsekään lauantain avauspelissä Savilahden Urheilijoita vastaan, ovat joukkueen näkymät muuten myönteiset. Ryhmä on vahvistunut viime kaudesta kokeneilla pelimiehillä ja PEPO onkin nostettu kolmosen kaakkoislohkon ennakkosuosikiksi yhdessä Inkeroisten Purhan kanssa.

– Kärkiryhmään tähdätään eli sarjavoittoa ja karsintapaikkaa kakkoseen tavoitellaan. Tällä ryhmällä pitäisi olla siihen eväät, kokemusta on saatu joukkueeseen lisää ja talvikausi on harjoiteltu hyvin, Valkeapää vakuuttaa.

PEPO:n uusista kokeneista pelaajista keskeisessä roolissa ovat kaksi edellistä kautta Joensuussa ykköstä pelannut Tuomo Heikkilä ja Joutsenon Kultsusta palannut Tero Nieminen. Kaksikko on kolmosessa kovaa valuuttaa keskikentällä.

Tero Nieminen kantaa alkavalla kaudella PEPO:ssa kapteenin nauhaa ja Tuomo Heikkilä toimii joukkueessa myös kakkosvalmentajana.

– Hän on hyvä linkki valmentajan ja joukkueen välillä ja yhteistyössähän tätä valmennusta on hoidettu Tumen kanssa, Valkeapää korostaa.

Heikkilä vakuuttaa, että peli-intoa riittää ykkösen vuosien jälkeen kolmosessakin.

– Reissaaminen ei enää jaksanut näillä pelivuosilla innostaa ja Joensuussa menivät muutenkin systeemit uusiksi. Tämä oli hyvä vaihtoehto, 31-vuotias Heikkilä sanoo.

PEPO sai tälle kaudella tukun pelaajia Kultsusta, jonka nousuhaaveet karahtivat kiville parin edellisen kauden aikana. Paluumuuttaja Tero Niemisen ohella PEPO-paidan pukevat nyt ylleen maalivahti Lasse Vento sekä Lari Green, Joonas Virolainen ja Marko Kohonen, joka on toistaiseksi sairaslistalla.

Kultsun joukkue muuttui viime kesästä railakkaasti. Valmentaja Heimo Borgströmin mukaan Kultsulla on nyt pääosin oman seuran kasvateista koostuva joukkue, jonka ensisijainen tavoite on sarjassa säilyminen.

– Tarkoitus on nyt kehittää tätä joukkuetta ja tähdätä nousuun ehkä muutaman vuoden kuluttua.

– Harjoitusotteluissa on mennyt peli peliltä paremmin ja hyvä uutinen on myös se, että kerrankin päästään aloittamaan kausi keskuskentän ruoholla, Borgström sanoo.

Maalintekijäksi Kultsu hankki nuoreen ryhmäänsä Venäjältä Sergei Afanasijevin, maalille tuli Simpeleeltä Tero Nurmi. Kultsun valmennuspuolelle on tullut uutena nimenä joukkueen monivuotinen vahvistus Stanislav Jourgvelevitsh, joka joutui lopettamaan pelit lonkkavaivojen vuoksi.

Simpeleen Urheilijoiden valmentaja Timo Paajanen ennakoi tämän kauden kolmosen kaakkoislohkosta aiempaa tasaisempaa.

– Meillehän putoamistaistelu on ollut melkein jokasyksyistä, mutta viime kesänä sarjapaikka ratkesi jo aikaisemmin. Tavoitteena on nytkin keskiryhmä, jossa on varmaan aikamoinen nippu joukkueita, kun kärkipäässä niitä on ehkä kolmesta viiteen, Paajanen ennakoi.

Simpele joutuu nyt pärjäämään ilman viime kausien kapteeniaan Tero Tiaista, joka sai työpaikan pääkaupunkiseudulta.

Taipalsaaren Veikkojen nousijaryhmän ennakoidaan tällä kaudella yllättävän monet vastustajansa.

– Sieltä löytyy paljon pelaajia, joilla on yhteensä melkoinen määrä otteluja ylemmillä sarjatasoilla, muistuttaa Kultsun valmentaja Heimo Borgström.

TsV:n iskukyvystä vastaavat muun muassa Kimmo Kivistö ja Petri Kuntola.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen