Rakuunoiden kapteeni Kiili kyllästyi löysiin lupauksiin

Palloliitto antoi Rakuunoille varoituksen edellisen kotipelin puutteista. Joukkueenjohtaja Keijo Pietarinen jatkaa asioiden hoitamista peli kerrallaan. Ilman viimeistä toimijaansa Rakuunat voi kuopata.

VESA SALMINEN

LAPPEENRANTA. Rakuunoiden kotimainen osasto kaventui entisestään. Joukkueen alkukauden kapteeni Henri Kiili sai tarpeekseen katteettomista lupauksista ja lopetti pelaamisen jalkapallon kakkosessa.

– En tykkää siitä, että jos asioita luvataan, sitten niitä ei hoidetakaan.

Kiilillä on saatavia edellisvuodeltakin, mutta puheenjohtaja Vasili Manushinin lupauksia konkreettisempaa ei ole kuulunut.

– Ei sieltä puolelta tullut sen enempää arvostustakaan, kun asia meni riitatasolle, Kiili kuvaa.

– Tuntui, ettei Vasilille ollut mitään merkitystä, olen joukkueessa tai en.

RAKUUNOIDEN toinen suomalainen runkopelaaja Jorma Spets oli viikonvaihteessa tilapäisesti poissa kuumeen vuoksi. Spetsin mukaan hän on joitain saamisiaan jo saanut, mutta rästejä on vielä ”muutama tuhat euroa”. Summat eivät ole Rakuunoiden venäläisseikkailun ajalta, vaan aikaisemmilta vuosilta.

– Useamman vuoden takaa, Spets kertoi.

Pelaajasopimusta kuluvasta kaudesta Spetsillä ei ole, mutta pelit maistuvat hänen mukaan kakkosessa edelleen. Laajasalon Palloseuralta sunnuntaina haetussa avausvoitossa oli mukana kotimaisista pelaajista Pasi Hovi, mutta hän ei kentälle päässyt, kun kokoonpanoon oli saatu taas kolme uutta venäläisnuorukaista.

JOUKKUEENJOHTAJA Keijo Pietarisen mukaan ainakin torstain kotipeliin Klubi 04:ää vastaan hän jatkaa mukana.

– Tässä just vähän istuskelen ja mietin, mitä teen, Pietarinen kuvasi puhelimessa.

Pietarisen mukaa käytännössä kysymys on rahasta, jolla joukkuetta pyöritetään. Asioiden hoitaminen on vaikeaa, kun eurojen lisäksi puuttuvat myös tekijät.

– Ei uskalla tehdä mitään sitoumuksia, Pietarinen kuvaa.

– Minä olen saanut kuluni pois.

EX-KAPTEENI Kiili epäilee, ettei Rakuunoiden edustusjoukkue välttämättä näe enää kauden loppua.

– Sehän on silloin siinä, kun Pietro (Pietarinen) sanoo, ettei jatka, Kiili sanoo.

Omista suunnitelmistaan pelaajana Kiili ei osaa vielä kertoa mitään.

– Vähän nyt olen vain vetänyt happea, kun tuo touhu ei enää itseäni tyydyttänyt.

REILU VIIKKO SITTEN Kimpisellä pelatussa kotiottelussa Rakuunoilta puuttuivat niin järjestysmiehet kuin lipunmyyjät. Seurauksena oli varoitus Palloliitolta, kun järjestysmiesten puutteen kruunasi katsomossa omia eväitään korkkaillut äänekäs porukka.

Rakuunat Juniorit pyörittää pelien aikana kioskitoimintaa ja saa siitä tulot itselleen. Osapuolilla oli valmis sopimusluonnos myös järjestyksen hoidosta, mutta Pietarisen mukaan edustusjoukkueen puolella ei ole ketään, joka sopisi asian virallisesti.

Erotuomarin raporttiin tuli Kimpisen kotiottelusta myös merkintä palloista, joita ei ollut tarvittavaa määrää ajoissa kentällä.

Suomen Pietarin suurlähetystöstä on tiedusteltu, kuinka kauan kolmatta kertaa turistiviisumilla näytille tulevia pelaajia aiotaan vielä testata. Turistiviisumilla saa olla Suomessa 90 päivää puolen vuoden sisällä. Sen jälkeen tarvitaan oleskelu- ja työlupa.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen