Itkosen valinta terveyspiirin johtajaksi selvä

Lappeenrannan edustajat kannattivat Hakulaa, mutta tyytyvät valintaan.

URPO LAANINEN

Lappeenrannan kaupungin edustajat esittivät Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin toimitusjohtajaksi vakuutuspiirin johtajaa Ilpo Hakulaa. Ohjausryhmä valitsi kuitenkin virkaan pikkukuntien äänillä kehittämispäällikkö Pentti Itkosen.

Itkonen voitti äänestyksessä Hakulan 8-3. Ohjausryhmän lappeenrantalaisen puheenjohtajan Eeva Arvelan (sd.) ja jäsenen Heikki Järvenpään (kok.) lisäksi Hakulan kannalla oli Lemin kunnanhallituksen puheenjohtaja Antti Okko (kok.).

Järvenpää tuurasi ohjausryhmässä Hakulaa, joka ei voinut jäävinä osallistua päätöksentekoon.

Muiden pikkukuntien edustajat halusivat tehtävään Itkosen. Ohjausryhmässä istuvat kunnanhallitusten puheenjohtajat, jotka kaikki muut ovat keskustalaisia paitsi Aila Repo (sd.) Rautjärveltä. Hänkin tuki Itkosta.

Joutsenon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkola (sd.) oli lomalla, ja häntä tuurasi varapuheenjohtaja Matti Ahvonen (kesk.).

Ohjausryhmän puheenjohtaja Eeva Arvela sanoo, että Lappeenrannan kaupunki on päätöksen takana.

– Tämä oli hyvä ratkaisu. Demokratiassa joudutaan joskus äänestämään. Olemme tietenkin päätöksen takana.

Eeva Arvela on puheenjohtaja myös Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin valtuustossa, joka ensi viikolla muodollisesti päättää sosiaali- ja terveyspiirin toimitusjohtajasta.

– Valtuustossa tehdään muodollinen päätös ohjausryhmän esityksen mukaisesti. Perustamissuunnitelmassa on sovittu, että kuntien edustajista koostuva ohjausryhmä päättää valinnasta.

Koska ohjausryhmällä ei ole laillista ja muodollista päätösvaltaa, valinta pitää kierrättää sairaanhoitopiirin hallituksen ja valtuuston kautta.

Mercuri Urvalin käyttämisestä oli Arvelan mielestä hyötyä. vaikka valinta päätyi lopulta alkuperäiseen hakijaan.

Hän koki arvostelun menettelystä hieman epäoikeudenmukaisena.

– Oli ehdottomasti hyvä, että kartoitimme vielä laajemmin hakijat ja etsimme viimeisen päälle koko Suomesta parasta mahdollista johtajaa.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen