Yritykset eivät tulleet osingoille Imatralla Useimmat valtuutetut lunastivat paikkansa omalla rahalla ja puolueiden perustuella.

MATTI VEIJALAINENIMATRA. Yritykset eivät tunkeneet poliittisille osingoille

MATTI VEIJALAINEN

IMATRA. Yritykset eivät tunkeneet poliittisille osingoille viime kunnallisvaaleissa Imatralla. Valtuutettujen vaalirahoitusilmoituksissa ei ole yritysrahoitusta euroakaan.

Tyypillinen vaalibudjetti koostui omasta rahoituksesta sekä oman puolueosaston ja puolueen kunnallisjärjestön tuesta.

Demareilla puoluetuki oli yleisimmin 250 euroa. Toisen suuren puolueen kokoomuksen tavallisin ehdokaskohtainen tuki oli 300 euroa.

Eniten omaa rahaa vaaleihin käytti Jouni Eerola (sd.). Summa oli hieman vaille 2 000 euroa. Toiseksi eniten demareista omaa rahaa käytti Sinikka Mönkäre (sd.).

Eerolan ja Mönkäreen väliin oman rahan panostamisessa meni kokoomuslaisena valtuustoon valittu, sittemmin sitoutumattomaksi siirtynyt Juhani Kaseva. Runsaan 1 200 euron vaalibudjetti oli ilmoituksen mukaan kokonaan omaa rahaa.

MUUTAMA ehdokas meni läpi ilman omaa rahaa. Heitä olivat muun muassa demareiden Markku Makkonen ja Maija Timonen sekä keskustan Ismo Harju. Yhteistä heille oli pelkistä puoluetuista koostunut vaalibudjetti.

Omarahoituksen nollabudjetin ilmoitti myös vihreiden Ritva Kärmeniemi.

Tuhannen euron vaalirahoituksesta pääosan Kärmeniemi ilmoitti saaneensa yksityishenkilöiltä.

Allan Mylläri (kd.) pääsi varavaltuutetuksi ilman budjettia. Myllärin ilmoituksessa ei ole omaa tai vierasta rahaa senttiäkään.

Muilta kuin poliittisilta yhteisöiltä tullutta tukea ilmoitti kolme valtuutettua. Jukka Kärnä (sd.) sai pari sataa osuuskunta Tradekalta, Timo Kosunen (sd.) saman verran Soutuklubi Ventiltä ja Harri Vesala (sd.) muutaman kympin Rakennusliiton osasto 34:ltä.

IMATRAN VAALIRAHOJA

Suurin budjetti: Jouni Eerola (sd.), omarahoitus 1 950 euroa + puolueen 250 euroa.

Lähinnä suurimpia: Sinikka Mönkäre (sd.) 1 230 +250, Pirjo Miettinen (sd.) 1050 + 400. Yli tuhannen euron menivät myös Timo Forsman (sd.), Anna Helminen (kok.), Juhani Kaseva (sit.), Ismo Pöllänen (kok.), Pia Rantanen (kok.) ja Anu Urpalainen (kok.)

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen