BB tuo Imatralle eloa ja euroja

Imatra big band festival on Imatralle positiivinen käyntikortti.

MIRVA TUUSA

IMATRA. Jäätelökioskin luukulla kiemurtelee jono ja terassit ovat täynnä porukkaa. Jos Imatralla olisi tavallinen kesätiistai, olisivat ihmiset pakanneet kimpsunsa ja kampsunsa ja lähteneet pois kuumilta kaduilta. Nyt Big band -viikolla kaupungin keskusta kelpaa hellepäivän viettopaikaksi vallan hienosti.

Niin tuumivat ainakin Jenni Vartiaisen keikan alkua Imatran Valtionhotellin edustalla odottavat Virve, Jonna, Henna ja Jenni Frosti.

– Ruokolahdelta tultiin ihan Jennin takia. Hän vei nyt voiton uimarannasta, Virve Frosti naureskelee.

Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen tietää, että Big band festival tuo kaupungille paitsi eloa myös euroja.

– Tämä on Imatran kokoisessa kaupungissa kesän kohokohta. Se tuo väriä paikkakunnalle ja antaa uusia elämyksiä paikallisille ihmisille, niin nuorille kuin vanhoillekin, Lintunen summaa.

– Varmasti majoitus- ja ravitsemusliikkeiden ja kaupan kannaltakin ihan hyvä tapahtuma.

BB-kadun varrella sijaitsevan Ravintola Buttenhoffiin ravintoloitsija Lasse Buttenhoff vahvistaa, että kiirettä pitää.

– Heinäkuun liikevaihto on kolminkertainen talvikuukauteen verrattuna, ja BB-viikko tuo heinäkuun tuloista ison osan, hän selvittää.

Big band -aikaan ravintolaan katetaan normaalia enemmän pöytiä isoille ryhmille, näkyypä asiakkaina kuuluisia esiintyjiäkin. Buttenhoffissa tehdään pitkiä päiviä, eikä ketään työntekijöistä lasketa lomalle.

Ravintoloiden lisäksi BB täyttää kaupat ja hotellit. Myyntisihteeri Niina Kenttämaa Imatran Valtionhotellista kertoo, että hotellissa yöpyy tapahtuman aikaan paljon vieraita, jotka tulevat nimenomaan Big band festivalille.

– Meillä on työvuoroissa useampia ihmisiä kuin normaalisti. Talossa on paljon tilaisuuksia.

Big bandin työllistävä vaikutus on havaittu myös Imatran Alkossa. Myymäläpäällikkö Ossi Sorjonen Mansikkalan Alkosta arvioi, hanaviinipakkauksia ja lonkeroa saa ladata hyllyyn normaalia kiivaampaan tahtiin.

Örvellysmeininkiin asti Imatralla ei alkoholia yleensä oteta. Siisti, mukava tapahtuma ja nelisenkymmentä tuhatta festivaalikävijää ovat kaupungille elävä käyntikortti.

– Minun mielestäni BB-viikko ei ole pelkästään Imatran kaupungin tapahtuma, vaan koko seudun ja Etelä-Karjalan ykköstapahtuma, Pertti Lintunen luonnehtii.

Kirjoittaja:
Mirva Tuusa