Charlotta ja Taneli aloittivat kotiseututyönsä

Paikkakunnan seitsemäs nimikkopari erottui äänestyksessä. Ensimmäinen edustustehtävä sovittiin ensi viikonlopuksi.

ANNE KOKKONEN

SAVITAIPALE. Uusi Savitaipaleen Charlotta aloitti työnsä vauhdikkaasti. Tunnuskäädyt eivät vielä heiluneet kaulalla, kun Kaija Viiru jo onnistui ensimmäisessä käännytystehtävässään.

– Sisko tuli nyt ensimmäistä kertaa Hakamäelle. Yleensä hän viettää lomiaan niin tiiviisti Santaran rannalla, ettei malta lähteä sieltä mihinkään, Viiru kertoi silmät vilkkuen sunnuntaina Hakamäellä.

Santaran suunnalta alkoi Viirun omakin kulttuuriharrastus. Pikku tyttö sai kuulla aikuisilta vanhan ajan esineistä ja työtavoista joskus kyllästymiseen asti. Nyt perimätiedolle osaa antaa arvoa.

– Toivon, että kaikki aikuiset osaisivat ja haluaisivat kertoa lapsilleen historiasta, Viiru tähdensi.

Työpariksi valittu Taneli ainakin historiansa hallitsee. Tuomo Mäkelä on kerännyt vanhoista tavaroista jopa oman kotimuseon. Hän tuntee myös läpikotaisin kotikylänsä Partakosken historian ja jakaa mielellään tietoaan.

TÄMÄNKERTAISEEN Savitaipaleen nimikkohenkilöiden äänestykseen osallistui satakunta henkilöä. Vaikka äänestysinto jäi melko laimeaksi, seitsemäs nimikkopari nousi selvästi esiin ehdotusten joukosta.

Silinterihattuinen Taneli ja koristeellista käätyä kantava Charlotta ovat saaneet nimensä 1800-luvulla vaikuttaneista Europaeuksen sisaruksista. D.E. D. Europaeus oli yksi merkittävimpiä suomalaisen kansanrunouden kerääjiä ja myös Charlotta-sisko osallistui tieteen tekoon ja keskusteluun poikkeuksellisen laajasti.

Kaksivuotisen toimikautensa aikana nimikkohenkilöt näkyvät ja kuuluvat erilaisissa kulttuuri- ja kotiseututilaisuuksissa. Ensimmäistä yhteistä edustustilaisuutta ei tarvitse odottaa pitkään.

– Tavataan Rahikkalan myllyjuhlassa ensi viikonloppuna, Mäkelä ja Viiru sopivat.

KUVATEKSTI

ANNE KOKKONEN

Kaija Viiru ja Tuomo Mäkelä toimivat Savitaipaleen nimikkohenkilöinä seuraavat kaksivuotiskauden.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen