Pelintekijä Rene Haynes vaihtaa Hollannin Catziin

Kaisa Tuuren akillesvamman paheneminen saattaa johtaa vielä yhden ulkomaalaisen palkkaamiseen.

VESA SALMINEN

LAPPEENRANTA. Catzin joukkuetta naisten koripallon SM-sarjassa vahvistaa tulevalla kaudella Rene Haynes. Valmentaja Tommi Koskisen mukaan 178-senttinen amerikkalaispelaajaa istutetaan pelintekijän rooliin.

Päätösvuonnaan Michiganin yliopistossa Haynes oli toissa kaudella valmentajien valitsemassa kakkostähtiviisikossa sekä parhaassa puolustusviisikossa. Viime kaudella hän pelasi Hollannissa ProBuild Lionsissa 17 pisteen keskiarvolla.

Vuonna 1985 Columbuksessa Ohiossa syntynyt Haynes saattaa saada seurakseen vielä toisenkin lisävahvistuksen, sillä Kaisa Tuuren leikatun akillesjänteen paraneminen ei ole sujunut toivotusti. Tuure menee vielä magneettikuvaukseen, jossa selviää, onko jalan kuntoutuksen aikana mahdollisesti akillesjänne vioittunut toisestakin kohtaa.

Tuure on poissa rivistöstä ainakin vuodenvaihteeseen saakka ja pahimmassa tapauksessa koko kauden.

Koskinen sanoo siinä tapauksessa Catzin mahdollisesti hakevan pitkään päähän vielä vahvistusta, jotta myös harjoitusvahvuus olisi riittävän leveä. Ulkomaalaispelaajaa ei ole vielä kartoitettu, sillä Tuuren tilanteen mutkat selvisivät vasta pari päivää sitten.

– Jos Kaisa Tuure ei pysty pelaamaan, ehkä hankitaan vielä laituri tai sentteri.

Catz palasi harjoituksiin kesätauon jälkeen maanantaina. Mika Haakana vetää alkuviikon ohjelmat ja Koskinen palaa Nokialta Lappeenrantaan keskiviikkona.

Torstaina Catz matkustaa Viroon turnaukseen. Matkaan joukkue joutuu ilmeisesti kuudella naisella, sillä maajoukkueen mukana turnanneet Minna Sten ja Piia Harkko ovat edelleen maajoukkueen leirityksessä. Naisten maajoukkue kohtaa tänään Espoossa Latvian. Viikonvaihteessa vastassa on Liettua.

Viime viikolla kaksikko oli mukana jo peleissä Ukrainaa ja Latviaa vastaan. Maajoukkueen kakkosvalmentajana on lappeenrantalainen Jukka Mantere.

CATZ

Pelaajat: Minna Sten, Rene Haynes, Kaisa Tuure, Jelena Solovjeva, Elena Reshetko, Anna Kuokkanen, Piia Harkko, Kaisa Valtakari, Vilma Kesänen, Rosa Pakarinen, Emilia Tiainen.

Pois lähteneet: Henna Alatalo, Tamara Tatham, Kirbria Lewis, Lizanne Murphy.

KUVATEKSTI

VESA LAITINEN

Akillesjänteen leikkauksesta toipuvan Catzin kapteenin Kaisa Tuuren jalan kuntoutus ei ole edennyt toivotulla tavalla.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen