Ainutkertainen kokemus

Kotikisat olivat harvinainen poikkeus Markus ja Mariia Hirvosen alati kansainvälistyvässä kilpailukalenterissa.

LAPPEENRANTA. Vakiotanssin maailmanranking-kilpailun ulkopuolelle jääminen ei pyyhkinyt hymyä Markus ja Mariia Hirvosen kasvoilta. Kotiyleisön reipas kannustus oli parasta lääkettä lievään pettymykseen.

– Finaalin ulkopuolelle jääminen harmittaa tottakai, mutta kokemuksena kilpailut olivat ihan mahtava. Yleisölle ei olisi halunnut tuottaa pettymystä, Mariia Hirvonen harmitteli.

Lappeenrannan Tanssiurheilijoita edustava pari oli lauantaina kymppitanssin Euroopan cupin loppukilpailussa kuudes ja finaalipaikka oli tavoitteena myös sunnuntaina, mutta loppusijoitukseksi tuli 8-9:s.

Kovatasoinen kansainvälinen kilpailu lapsuuden ja nuoruuden maisemissa tarjosi Hirvosille joka tapauksessa ikimuistettavan kokemuksen.

– Tilanne oli ihan ainutkertainen. Onhan koti aina koti, Markus Hirvonen myönsi.

Sisarusten kilpailukalenteri on alkanut täyttyä reissuilla ulkomaille. Kutsuja kansainvälisiin kilpailuihin on alkanut tupsahdella kiihtyvällä tahdilla sen jälkeen, kun pari voitti tänä vuonna maailman arvostetuimman alle 21-vuotiaiden vakiotanssikilpailun British Openin tanssin mekassa Blackpoolissa.

Paluu tuttuun ympäristöön tuntui sisarusten vatsanpohjassa alati karttuvasta kilpailukokemuksesta huolimatta.

– Ehdimme käydä täällä muuten lähinnä kesällä ja jouluna, Markus Hirvonen kertoi.

– Tekisi mieli nytkin jäädä pidemmäksi aikaa tänne, mutta seuraavat kilpailut on jo tulossa, Mariia Hirvonen lisäsi.

Kansainvälisen kilpailun järjestäminen oli suuri voimanponnistus Lappeenrannan Tanssiurheilijoilta, joka onnistui yhteistyökumppanien avustuksella loihtimaan kolkosta urheilutalosta kelpo estradin glamourintäyteiselle huippu-urheilulle.

– Näin perusteelliseen jälkeen ei ihan joka kilpailussa törmää. Kaikki järjestelyt, musiikkia ja salin somistuksia myöten, oli hoidettu mielettömän hyvin, Mariia Hirvonen kiitteli.

Hirvoset ovat vakiotansseissa maailman eliittiä omassa ikäluokassaan, mutta avoimessa sarjassa nuorten aikuisten ero kokeneempiin pareihin on vielä olemassa. Sama näkyi myös kymppitanssissa.

– Molemmat tanssit kulkivat tänä viikonloppuna sinänsä tosi hyvin, mutta ollaanhan me tähän sarjaan vielä aika nuoria, Mariia Hirvonen totesi.

– Siihen auttaa kilpaileminen ja aika. Kilpailumenestyksellä saa nimeä, ja vuosien varrella tanssimiseen tulee lisää varmuutta, Markus Hirvonen sanoi.

Muutama vuosi sitten helsinkiläistyneillä sisaruksilla on takanaan harjoitusten täyttämä kesä. Mariia Hirvosen mukaan treenilistalla on ollut tukku uusia asioita.

– Oikeastaan kaikkien muiden parien tanssi oli täällä paljon meitä viimeistellympää.

Lappeenrannan kilpailut palvelivat samalla Hirvosten valmistautumista reilun viikon päästä Englannissa järjestettäviin suurkilpailuihin.

– Siellä kaiken pitäisi olla jo valmiimpaa, Markus Hirvonen sanoo.

Hirvoset ovat harjoitelleet jo kauan määrätietoisesti ja pitkällä tähtäimellä. Parin todelliset huippuvuodet siintävät vähitellen jo näköpiirissä.

– Tulokselliset tavoitteet on asetettu kolmen-neljän vuoden päähän. Tähtäimessä on nousu maailman kärkeen aikuisten sarjassa. Blackpoolissa olemme voittaneet nuorten sarjan, joten voittoa aiotaan hakea myös aikuisten joukossa, Markus Hirvonen kertoo.

KUVATEKSTI

PEKKA HÖLKKI

Lappeenrantalaisyleisö sai nauttia Mariia ja Markus Hirvosen taidoista viikonloppuna urheilutalolla.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen