Fazer investoi kaksi miljoonaa Lappeenrannassa

JYRKI NUOTTIMÄKIFAZER Leipomot käynnistää kolmivuotisen liiketoiminnan kehit

JYRKI NUOTTIMÄKI

FAZER Leipomot käynnistää kolmivuotisen liiketoiminnan kehittämisohjelman. Se tuo isoja investointeja Vantaalle, Lahteen ja myös Lappeenrantaan. Sen sijaan yhtiö aikoo lopettaa tuotantonsa Tampereella, Iisalmessa ja Jyväskylässä.

Kehittämisohjelman tavoitteena on varmistaa yrityksen kilpailukyky ja kannattavuus myös tulevaisuudessa.

Fazer Leipomot parantaa toiminnan tehokkuutta investoimalla 35 miljoonaa euroa Suomen leipomoihin vuosina 2009-2011.

– Lappeenrannan leipomoon investoidaan noin kaksi miljoonaa euroa pakasteleipien tuotantoon, sanoo Lappeenrannan leipomon johtaja Matti Tyster.

– Pakasteleipiä on valmistettu hajautetusti eri puolilla Suomea, ja sitä tuotantoa on tarkoitus keskittää Lappeenrantaan.

– Mahdollisia henkilövaikutuksia on vielä vaikea arvioida, mutta joka tapauksessa on selvää, että täällä tuotanto kasvaa. Uusien investointien osalta leipomoa ei tarvitse laajentaa, vaan uudet toiminnot mahtuvat nykyisiin tuotantotiloihin, Tyster sanoo.

TAMPEREEN, Iisalmen ja Jyväskylän leipomoissa harkitaan toiminnan lopettamista.

Fazer Leipomot keskittää volyymiltaan suurten tuotteiden valmistusta Lahden ja Vantaan leipomoihin, joihin myös suurimmat yksittäiset investoinnit kohdistuvat.

Yt-neuvottelut käynnistyvät Tampereen leipomolla syyskuun alussa. Leipomon toiminnan mahdollinen päättyminen ajoittuu huhtikuun 2009 loppuun.

Iisalmen mahdollisen sulkemisen on arvioitu ajoittuvan ensi kesäkuun loppuun ja Jyväskylän ensi vuoden loppuun.

Työsuhteen mahdollisen päättymisen arvioidaan koskevan yhteensä noin 95 henkilöä: Tampereella 35, Iisalmessa 29 ja Jyväskylässä 31 henkilöä.

Fazer Leipomot on investoinut vuosina 2003-2007 Suomen leipomoihin yhteensä noin 65 miljoonaa euroa.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki