Imatran kylpylän investoinneissa pidetään hetken hengähdystauko

Uusinta uutta Imatran kylpylässä ovat keilahalli ja upeat sviitit. Myyntipäällikkö Rauni Aineslahti korostaa yhteistyön merkitystä eteläkarjalaisen matkailun kehittämisessä.

TENHO TIILIKAINEN

IMATRA. Imatran kylpylän investoinneissa on hetken hengähdystauko. Kylpylän myyntipäällikön Rauni Aineslahden mielestä tämä ei ole ollenkaan huono asia.

– Kylpylää on uudistettu viime vuosien aikana todella paljon. Olemme nostaneet ja monipuolistaneet palvelutasoamme.

Imatran kylpylä on matkailukeskuksena ollut jo pitkään Etelä-Karjalan suurin ja kaunein. Aineslahti uskoo, että näin on myös jatkossa.

Aineslahti ei pelkää kovenevaa kilpailua. Hänen mielestään tilaa on niin Valtionhotellin yhteyteen rakennettavalle pienimuotoiselle hemmottelukylpylälle kuin Rauhan ja Huhtiniemen alueen suurhankkeillekin.

– Naapurien suunnitelmat nostavat toteutuessaan koko seudun kiinnostavuutta, ja tämä on meille kaikille hyvä asia.

Aineslahti on tehnyt pitkän päivätyön eteläkarjalaisen ja erityisesti Imatran seudun matkailun hyväksi. Ennen alkukesällä alkanutta kylpylä-pestiään hän ehti olla jonkin aikaa tuoreen maakunnallisen matkailuyhtiön palveluksessa.

Aineslahti puhuu edelleen maakunnallisen yhteistyön tärkeydestä, vaikka tunnustaakin, että nykyisellä työllä on oma erityispiirteensä aiempaan verrattuna.

– On aivan ihanaa puhua yhden yksikön puolesta.

TÄNÄ VUONNA Imatran kylpylään on valmistunut uutta kokoustilaa, keilahalli, tukku hotellihuoneita ja 16 loisteliasta Luhti-sviittiä. Lisäksi kylpylän vanha allasosasto on uudistettu. Vuoden vaihteessa otettiin käyttöön kylpylän laajennetut ja uusitut ravintolatilat.

– Saimme keväällä käyttöömme neljä täysin uutta kokoustilaa. Tällä hetkellä pystymme tarjoamaan toimivat kokoustilat hyvinkin eri kokoisille ryhmille, Aineslahti sanoo.

Hänen mukaansa kokoustilojen myynti on lähtenyt varsin hyvin käyntiin.

– Toki työsarkaa tällä sektorilla on aivan riittävästi.

Elokuun alussa kylpylässä otettiin käyttöön kahdeksanratainen, täysin nykyaikainen keilahalli, josta aloittelija tai satunnainen vieras voi vuokrata pallon ja kengät sekä saada tarvittaessa myös ohjausta radalle päästäkseen.

– Uskon, että keilaaminen on jatkossa yksi tärkeä oheispalvelu esimerkiksi kokousasiakkaillemme.

KYLPYLÄN vanha allasosasto Taikametsän vieressä on myös uusinut ilmeensä. Pitkästä 25 metrin altaasta on viitisen metriä lohkaistu uusille pienaltaille, mutta edelleen oikeaa uintia harrastavia hemmotellaan 20 metrin altaalla.

Kylpylän päärakennuksen yhteyteen tuli viimeisen investoinnin myötä 32 uutta hotellihuonetta. Kylpylästä löytyy nyt yhteensä 778 vuodepaikkaa.

– Viihdekylpylä Taikametsä toimii edelleen veturina koko alueelle. Imatran kylpylää ei kuitenkaan ole rakennettu yhden vetovoimatekijän varaan, vaan haluamme pitää tarjontamme mahdollisimman monipuolisena. Jokainen voi löytää täältä oman juttunsa.

Joillekin se oma juttu voi olla yöpyminen upeassa Luhti-sviitissä. Kylpylän välittömään läheisyyteen, Lammassaarentien toiselle puolelle Imatran leirintäalueen nurkkaan on valmistunut kaksi modernia rakennusta, jossa molemmissa on kahdeksan 90 neliömetrin sviittiä.

Huoneistoista on näköala Saimaalle. Olohuoneen ja keittiön lisäksi käytössä on kaksi makuuhuonetta, joista toisessa on wc ja suihku, toisessa wc ja kylpyamme. Totta kai sviitistä löytyy se kolmaskin wc sekä saunatilat ja lasitettu iso terassi.

Sviitit on varustettu viimeisen päälle niin kodinkoneiden kuin sisustuksenkin osalta. Viikonloppu sviitissä maksaa 550 euroa.

l l l

Halukkaat voivat tutustua kylpylään ja sen uusittuihin tiloihin vapaasti tutustumispäivänä 20. syyskuuta.

KUVATEKSTI

MIKA STRANDÉN

Myyntipäällikkö Rauni Aineslahti kehuu kylpylän Luhti-sviittejä maakunnan upeimmiksi majoitustiloiksi.

Sviittien väri- ja muotomaailma on hillityn hienostunut.

Kylpylän vanhaa allasosastoa on myös uudistettu. Uimareille on kuitenkin tarjolla vielä 20 metrin yhtenäinen allas.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen