Kesylle kertynyt vuosia pian yksitoista

Lappeenrantalainen harrastajateatteri Kesy täyttää lokakuun 27. päivä 11 vuotta. Mitään juhlia ei ole tulossa.

– Viime vuonna meillä oli isot kymmenvuotisjuhlat, joihin kutsuttiin toista sataa vuosien varrella toiminnassa mukana ollutta. Nyt juhlia ei oikein ole koettu tarpeelliseksi, Kesyn puheenjohtaja Susanna Kauppi perustelee.

Kesy syntyi aikoinaan itsekkäistä syistä: porukasta, jolla oli tarve ja halu tehdä teatteria ja päästä esiintymään.

Erään kapakkakohtauksen seurauksena kymmenen vuotta sitten mukaan lähtenyt Kauppi kertoo, että moni alkuperäisjäsenistä on mukana vieläkin.

– Päivi Pöyhölä ja Leila Väisänen ovat tainneet olla mukana alusta asti. Eikä ole juttua, jossa Tarja Kuorttinen ei olisi ollut mukana.

Uusiakin kasvoja tulee Kaupin mukaan remmiin koko ajan, viimeksi kesän Lehmusten kaupunki -draamakierroksiin. Miehiä tosin saisi tulla lisää, sillä heitä Kesy ei oikein ole onnistunut kiinnittämään riveihinsä.

– Onko niillä sitten niin nuivia muijia vai mitä? Susanna Kauppi miettii.

– Mehän siis ollaan aivan ihania naisia!

Toinen ikuinen ongelma on Kaupin mielestä raha. Sitä kun ei koskaan ole harrastajateatterilla tarpeeksi.

Nyt Kesylle kuuluu kuitenkin hyvää. Edessä on toipumista elokuun Kyklooppi-esityksestä Seinäjoen harrastajateatterikesässä, Lehmusten kaupunki -draamakierrosten esittämistä tilausryhmille sisätiloissa ja uusien esitysten miettimistä ensi kesälle.

Seuraava uusi näytelmä Kesyltä nähdään ensi keväänä.Se kertoo Lappeenrannasta, ja sen valmistavat Susanna Kauppi ja Minna Mänttäri. Mitä muuta esitykseen kuuluu, sitä ei vielä kukaan tiedä.

– Minulla alkaa äitiysloma ensi viikolla. Kunhan siitä tokenen, alamme treenata ensi kevään esitystä, Kauppi kertoo.

Kirjoittaja:
MIRVA TUUSA