Kimpisen koulu lakkautetaan ja yhdistetään Armilaan

Lauritsalan lukio jatkaa toimintaansa. Tyysterniemen koulu lakkautetaan ja yhdistetään Voisalmeen.

LAPPEENRANTA. Kimpisen koulun lakkauttaminen alkaa näyttää selvältä. Kimpisen yläkoulu lopettaa toimintansa kolmen vuoden päästä, jolloin se yhdistetään Armilan kouluun.

Lopettamisuhkan alla ollut Lauritsalan lukio sen sijaan jatkaa toimintaansa, eikä lukioiden lukumäärään puututa seuraavaan viiteen vuoteen.

Päättävät viranhaltijat ja henkilöstön edustajat pohtivat Lappeenrannan kaupungin päivähoidon, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen järjestämistä seminaarissa tiistaina. Seminaarissa valmisteltiin koko joukko palveluverkkouudistukseen liittyviä asioita.

Seminaariin osallistuneet olivat yksimielisiä Kimpisen koulun lakkauttamisesta ja muista käsitellyistä asioista. Kasvatus- ja opetuslautakunta tekee lopulliset päätökset uudistuksista 18. marraskuuta.

KIMPISEN KOULU tyhjenee peruskoululaisista keväällä 2011, ja koulu yhdistyy Armilan kouluun elokuussa 2011. Armilan koulu remontoidaan ennen yhdistymistä.

Osa Kimpisen alueeseen kuuluvista oppilaista ohjataan vuoden 2011 jälkeen Kesämäenrinteen kouluun.

Kaupunkilaisilla on ollut mahdollisuus esittää mielipiteensä palveluverkkouudistuksesta.

– Kimpisen koulun tilanteesta tuli viisi kirjettä, joista osa koulun henkilökunnalta. Totesimme, ettei kirjeissä ollut mitään sellaista, jota emme olisi jo pohtineet, kertoo kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg.

KIMPISEN lakkauttamisen taustalla on yläkoululaisten määrän väheneminen Lappeenrannassa. Yhdistymisessä työryhmä näki monia etuja.

– Liian pienessä yksikössä ei olisi opettajalle riittävästi tunteja. Hänen työaikaansa kuluisi siirtymiseen koulusta toiseen, kun hän voisi pitää samaan aikaan oppituntia.

Willbergin mukaan suurempi koulu merkitsee oppilaille parempaa oppimisympäristöä.

– Usein ajatellaan, että suuri yksikkö tarkoittaa isoja ryhmäkokoja, vaikka asia on juuri päinvastoin.

Armilan koulussa on noin 450 oppilasta. Yhdistymisen jälkeen oppilaita lasketaan olevan noin 550. Kimpisen ja Armilan yhdistyvälle koululle mietitään jo uutta nimeä. Yhtenä ehdotuksena on Tykin koulu.

Kimpisen koulun puolesta on käyty hiljaista taistelua internetissä. Kimpisen säilyttämisen puolesta on perustettu nettiadressi, jonka on allekirjoittanut 200 kaupunkilaista.

TYYSTERNIEMEN koulu lakkautetaan ja yhdistetään Voisalmeen vuonna 2011. Kumpaakin koulua aletaan kutsua Voisalmen kouluksi jo ensi syksynä.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/ILKKA KARHU

Kimpisen koulu sulautuu Armilaan elokuussa 2011.

Työryhmän esitykset

Kimpisen koulu yhdistetään Armilan ja Kesämäenrinteen kouluihin Armilan koulun remontin valmistuttua vuonna 2011.

Tyysterniemen koulu yhdistetään Voisalmeen vuonna 2011.

Lukiot jatkavat toimintaansa entiseen tapaan. Lukioiden lukumäärästä päätetään vuonna 2013.

Alakylän, Lauritsalan ja Lappeen päiväkotien rakentamista sekä esiopetuksen sijoittamista koulujen yhteyteen jatketaan suunnitellulla tavalla.

Simolan ja Kesämäen koulun yhteinen oppilasalue säilytetään.

Myllymäen ja Kaukaan koulun välillä kaavailtu oppilasalueen muutos toteutetaan.

Lauritsalan alueelle rakennettavaan uuteen kouluun otetaan kantaa vuonna 2013.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen