Categories
Artikkelit

Vihreiden Markku Timonen loikkasi Myön listoille

Vihreät pohtivat, voiko Timonen jatkaa valtuustoryhmässä vaaleihin saakka.

LAPPEENRANTA. Vihreän liiton kaupunginvaltuutettu Markku Timonen lähtee lokakuun kuntavaaleissa sitoutumattoman Myö-liikkeen ehdokkaaksi Lappeenrannassa. Hän oli luvannut pohtia asian elokuun loppuun mennessä ja teki päätöksensä sunnuntai-iltana.

Timonen on ollut viime vaaleista lähtien vihreän liiton jäsen.

– En ollut aikaisemmin sidoksissa puolueisiin, ja vihreät tuntuivat neljä vuotta sitten aika sitoutumattomalta. Olen ajatellut matkan varrella asiaa, että voisin olla virallisestikin mukana sitoutumattomassa Myö-liikkeessä.

– Ajatusmaailmani ei muutu radikaalisti, mutta minulle sitoutumattomuus on kuitenkin tärkeintä.

Timosella ei ole tarkoitus jättää vihreiden valtuustoryhmää tai erota puolueesta ennen vaaleja.

– Kun Myö ei ole puolue, vaan yhdistys, niin välttämättä ei ole tarvetta erota. Vihreillä voi kuitenkin olla erilainen näkökanta. Keskustelen nyt heidän kanssaan.

– Toivon, että vaihtohomma menisi läpi mahdollisimman rauhallisesti ja kivuttomasti. Kaudesta on jäljellä vielä valtuuston kokous ja teknisen lautakunnan kokouksia.

Vihreillä on Lappeenrannan valtuustossa kaksi edustajaa, Timosen lisäksi Paula Kuikka-Kiljunen. Neljä vuotta sitten Timonen oli vihreiden selkeä suosikki lähes 300 äänellä.

Lappeenrannan seudun vihreiden puheenjohtaja Virpi Junttila sai kuulla Timosen päätöksen maanantaiaamuna. Hänellä oli toki etukäteen tiedossa miehen aikomukset.

Junttila ei osannut vielä maanantaina sanoa, voiko Timonen jatkaa vihreiden ryhmässä.

– Hän ei tietysti liity mihinkään toiseen puolueeseen, mutta meidän kannaltamme olisi aika erikoinen tilanne, jos hän jatkaisi meillä.

Myön valtuustoryhmän puheenjohtaja Erkki Räsänen kertoi, ettei yhdistys ollut asiassa aktiivinen. Aloite tuli Timoselta. Räsäsen mukaan neuvotteluja käydään monien muidenkin kanssa.

– Muista puolueista monet ovat ottaneet yhteyttä, mutta siirtyminen tuottaa tuskaa. Kantti ei ehkä kestä.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/MARLEENA LIIKKANEN

Markku Timonen pohti ehdokkuuttaan koko kesän ja päätti lähteä Myön listalle.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen