Ensimmäiset lomaosakkeet jo käytössä

HANNA KUUSISTOJOUTSENO. Neljä ensimmäistä lomaosakehuoneistoa on otettu käyt

HANNA KUUSISTO

JOUTSENO. Neljä ensimmäistä lomaosakehuoneistoa on otettu käyttöön Joutsenon Rauhassa. Seuraavat 12 huoneistoa valmistuvat maaliskuun loppuun mennessä.

– Osa niistä otetaan jo ennen joulua käyttöön, Joutsenmaa Oy:n toimitusjohtaja Jari Mutikainen paljastaa.

Mutikaisen mukaan Joutsenon kaupungin kaavoitus- ja ympäristölautakunta on hyväksynyt yhteensä seitsemään kortteliin miljöösuunnitelmat.

– Tällä hetkellä meillä on 18 huoneistolle rakennusluvat. Kaikkiaan 29 huoneistoa on lupaprosessissa, luku sisältää siis olemassaolevat rakennusluvat sekä hakemukset.

Mutikainen kertoo, että Rauhassa käynnistetään vielä tämän syksyn aikana viiden lomaosakehuoneiston rakentaminen.

Joutsenmaa Oy tekee tänään keskiviikkona viisi kiinteistökauppaa Joutsenon kanssa. Tällä hetkellä kauppoja on tehty yli 70 000 kerrosneliön verran, mutta määrä kasvaa vuoden loppuun mennessä yli 80 000:een.

Joutsenmaan Golf Oy on puolestaan aloittanut metsänhakkuutyöt golfväyliä varten.

– Tavoitteena olisi, että golfkenttä valmistuu vuoden 2010 aikana. Olemme tyytyväisiä, että kentän rakentamiseen liittyvät työt ovat alkaneet.

Mutikaisen mukaan Rauhassa odotetaan nyt Holiday Club Resortin linjausta siitä, miten kylpylähotellin rakentaminen jatkuu. Kylpyläkompleksin tieltä on purettu Rauhan ylätalo.

Kylpylähotellin rakentamisen ensimmäisen vaihe koostuu uudisrakentamisesta ja kahden vanhan rakennuksen saneeraamisesta.

– Uudisrakennusosioon meillä on lainvoimainen rakennuslupa, mutta saneerattaville osille eli päärakennuksella ja hallintolalle lupa on vielä käsittelyssä, Mutikainen tarkentaa.

– Käsittääkseni on edelleen mahdollista, että kylpylä aukeaa vuonna 2010.

Mutikaisen mukaan Saimaan Gardensin Rauhan rantaan tulevan huvivenesataman rakentaminen alkaa maalis-huhtikuun taitteessa.

KUVATEKSTI

MARLEENA LIIKKANEN

Joutsenon Rauhan rakentaminen on aloitettu lomaosakehuoneistoista.

Kirjoittaja:
Hanna Kuusisto