LTY:n teknillinen tiedekunta tiivistyy kolmeen laitokseen

Aikaisemmat osastot lakkautetaan ja niiden tilalle perustetaan kolme uutta laitosta.

HANNA KUUSISTO

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LTY) hallitus on hyväksynyt teknillisen tiedekunnan painopistealueiksi energian, kemian ja metallin. Teknillinen tiedekunta on päättänyt myös rakentaa organisaationsa näiden painopistealojen mukaan.

Tämä merkitsee aikaisempien energian- ja ympäristötekniikan osaston, kemiantekniikan osaston, konetekniikan osaston ja sähkötekniikan osaston lakkauttamista. Niiden tilalle perustetaan edellä mainittujen painopistealueiden mukaiset kolme laitosta.

Samalla yliopiston hallitus hyväksyi teknillisen tiedekunnan esityksen mukaisesti CEID-keskuksen perustamisen. CEID (Centre of Computational Engineering ja Integrated Design, laskennallisen teknologian ja integroidun suunnittelun keskus) on uusi tutkimusinstituutti, jonka johtajaksi nimettiin professori Heikki Haario.

Lisäksi LTY:n hallitus hyväksyi opiskelijavalintojen perusteet teknisten tieteiden ja kauppatieteiden osalta. Perusteet yksityiskohtineen tulevat löytymään yliopiston hakusivustolta www.lut.fi/hakuopas ja www.kauppatieteet.fi.

Kirjoittaja:
Hanna Kuusisto