Viisikymppiset jylläävät uudessakin valtuustossa

Lappeenrannassa keski-iältään vanhin on kristillisdemokraattien ja nuorin vihreiden ryhmä.

LAPPEENRANNAN tuleva valtuusto on keski-iältään tukevasti viisikymppinen. Vanhin porukka löytyy kristillisdemokraattien ryhmästä. Viiden edustajan ryhmän keski-iäksi tuli 61,2. Nykyiseen valtuustoon verrattuna väki kuitenkin nuorenee, sillä tällä hetkellä kristillisten kahden hengen ryhmän keski-ikä on 67,5 vuotta.

Nuorin valtuustoryhmä on vihreillä, joiden keski-ikä on 41,2. Hyvänä kakkosena tulee edellisvaaleista hiukan nuorentunut kokoomus 45,2 vuoden keski-iällä. Nykyisessä valtuustossa kokoomuslaisten keski-ikä on 45,6 vuotta.

Keskustalaisten keski-ikä on 53,6 vuotta, myöläisten 51,8 ja demareiden 51,7. Nykyiseen valtuustoon verrattuna myöläiset ovat vanhentuneet selvästi, keskustalaiset ja demarit ovat suurin piirtein ennallaan.

Vasemmistoliiton yhden hengen ryhmä on iältään yhtä kuin Jaakko Kokko, 59.

Alle kolmekymppisiä valtuustoon tulee viisi, ja seitsemänkympin rajapyykin on ylittänyt neljä uutta valtuutettua.

Nuorin valtuutettu Kari Bagge ehtii valtuustokauden loppuun mennessä 25-vuotiaaksi. Vanhimmat Matti Mölsä ja Elsa Silvennoinen viettävät 78-vuotispäiviään.

Ehdottomasti suurimman ryhmän valtuustossa muodostavat viisi- ja kuusikymppiset.

VIHREIDEN neljän hengen ryhmässä on selvä naisenemmistö, sillä miehiä on vain yksi. Myöläisten kuuden miehen seuraan valittiin vain yksi nainen. Kokoomuslaisia naisia on neljä ja miehiä 12, keskustalla on kuusi naista ja 1 miestä. Kristillisillä naisia on kaksi ja miehiä kolme, ja SDP:n ryhmässä on 11 miestä ja yhdeksän naista.

Perussuomalaisilla on kahden hengen naisryhmä ja vasemmistoliiton Jaakko Kokko johtaa omaa yhdenmiehen ryhmäänsä.

LAPPEENRANTALAISISTA valtuutetuista suurin osa asuu keskustassa tai keskustan tuntumassa. Lauritsalan ja Sammonlahden – Uus-Lavolan suunnissa on pienemmät keskittymät uusia valtuutettuja.

Keskustan valtuutetut ovat sijoittuneet hujan hajan ympäri maaseutua.

Joutsenolaisten valtuutettujen kodit löytyvät Joutsenon keskustasta, Rauhan-Tiurun alueelta ja Pulpilta.

Kirjoittaja:
Helena Rissanen