Chanan Colman korvaa Jerel Blassingamen Namikassa

Syöttökone Blassingame käytti purkupykälää ja lähtee toisen maan liigaan. Israelista vapautunut kahden mestaruuden Colman saapuu uudeksi pelinjohtajaksi

LAPPEENRANTA. Namikan pelintekijä Jerel Blassingame vaihtaa maisemaa. Sopimuksen purkupykälä antaa amerikkalaiselle väkkärälle siihen mahdollisuuden.

Blassingamen korvaaja on lappeenrantalaisille enemmän kuin tuttu, sillä joukkueen kahden mestaruuden keskeinen tekijä Chanan Colman palaa Namikaan. Pari viime kautta Israelissa pelannut Colman teki täksi kaudeksi sopimuksen maan mestarijoukkueen kanssa, mutta peliaikaa ei irronnut ja sopimus purettiin.

Viime ajat Colman on pelannut ja pitänyt tuntumaa yllä kotimaassaan Tanskassa. Lappeenrantaan hän saapuu tiistaina ja pelaa ensimmäisen kerran perjantaina Kouvoja vastaan.

– Hän on ollut kaksi vuotta kovassa sarjassa ja mennyt varmasti eteenpäin siitä, mitä hän oli Lappeenrannassa, Namikan valmentaja Jarmo Laitinen uskoo.

Laitinen on tyytyväinen siihen, että seura tietää vanhasta kokemuksesta, mitä se on saamassa, vaikka hän ei Colmania ole itse valmentanut.

– Lähinnä pitää katsoa, että hän (Colman) on terve.

NAMIKAN kakkosvalmentaja Lassi Tuovi sanoo pitäneensä Colmaniin yhteyttä syksyn aikana, mutta tanskalaisen vapautuminen jäi viime hetken varaan.

Blassingamen mahdollinen lähtö leveämmän leivän ja lämpimämpien kelien perään on ollut lappeenrantalaisten tiedossa jo jonkin aikaa. Eilen Espooseen pelimatkalle matkanneelle muulle joukkueelle lähtö selvisi vasta pelin jälkeen.

– Avoimin kortein pelattiin. Jerelille on tullut tarjouksia matkan varrella ja alkuviikosta tuli sellainen tarjous, että hän sanoi, että nyt hän taitaa käyttää sen, Laitinen kertoi.

Vielä siinä vaiheessa Namikalla ei ollut korvaajaa valmiina.

– Sitten soitettiin Chananille, että mikä on tilanne. 24 tuntia se lopulta vei.

Laitisen mukaan luovassa pelissä Blassingame on kova järjestelemään, Colmanin myötä saadaan pituutta ja järjestelmällisyyttä peliin.

– Yleensä ennen kauden alkua vie 10 harjoituspeliä, että saadaan joukkue rullaamaan. Yhden pelaajan sisäänajo tapahtuu nopeammin.

Namikan onneksi korisliigassa on seuraavat viikot rauhallinen otteluohjelma ennen cupin finaalia 14. joulukuuta.

SYÖTTÖKONEENA kunnostautunut Blassingame antoi alkukaudella keskimäärin 6,8 koriin johtanutta syöttöä per ottelu. Pistekeskiarvoksi hän nakutti lähes 20.

Entisen seuransa Solnan nettisivujen haastattelussa Blassingame haikaili eteläisempään Eurooppaan jo syksyllä sopimuksen Namikan kanssa tehdessään. Blassingame oli siinä vaiheessa ilman sopimusta harjoittelemassa vanhojen tuttujensa luona Tukholmassa.

Toissa kaudella Blassingame pelasi Solnassa 21 pisteen keskiarvolla ja hänet valittiin sarjan parhaaksi pelinjohtajaksi. Viime kaudella newyorkilainen pelasi Israelissa Maccabi Rishon Le Zionissa. Blassingamen tulevaa osoitetta Namika ei kertonut, vaan se jää uuden seuran tiedotettavaksi.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen