Kolattavaa riittää vielä pariksi päiväksi

Sunnuntaina lumimyräkkä riepotti koko Etelä-Karjalaa. Lumitöitä on luvassa keskiviikkoon asti. Torstaille Ilmatieteen laitos lupailee plussaa eli loskaa ja lotinaa.

Lumimyräkkä riepotti Etelä-Karjalaa sunnuntaina pitkin päivää. Kova tuuli tuprutti lunta jopa parikymmentä senttiä. Tuuli voimistui iltapäivästä lähtien. Tuulen voimakkuus oli monin paikoin jopa yli 20 metriä sekunnissa. Ajokeli oli huono koko päivän, ja muuttui iltaan mennessä erittäin huonoksi.

Maanantain vastaisena yönä myräkän odotettiin heikkenevän ja väistyvän kohti pohjoista.

– Mutta maanantaiaamuksi on luvassa taas uusia lumikuuroja, ja ne saattavat olla sakeitakin, meteorologi Tuomo Bergman ennusti sunnuntaina illalla.

Muutaman päivän päästä tuleekin sitten lauhaa. Viimeistään ensi torstaina Lappeenrannassa saattaa olla taas vesikeli. Meteorologi Tuomo Bergman ei pidä lainkaan mahdottomana, että lumi sulaisi vielä pois.

– Riski on olemassa. Lunta tosin on luvassa vielä alkuviikoksi, eli lumi myös saattaa pysyä maassa.

Lumikolat olivat kovassa käytössä sunnuntaina Lappeenrannan pientaloalueilla. Asukkaat aukoivat pihoiltaan pääsyä kaduille. Lappeenrantalainen Katja Jurvanen oli iltaviiden aikoihin työnnellyt lunta jo ainakin parin tunnin ajan.

– Aivan upeeta, Jurvanen nautti.

– Ensimmäiset lumityöt. Nyt tuntuu mukavalta, mutta voihan olla, että keväämmällä taas tympii, jos lunta tulee tähän tahtiin.

Talvi tuli Jurvasen mielestä tarpeeseen. Vesisateita ja pimeää oli jo kyllästymiseen saakka.

– Nautitaan nyt lumesta, Ratakadulla pihaansa kolannut Jurvanen totesi.

Hänen mukaansa lumentulo tuntuu pitkän ja pimeän syksyn jälkeen mukavalta. Ilokseen hän tuntui heiluvan kolanvarressakin.

– Pari tuntia olen kolaillut. Tämä on parasta mahdollista hyötyliikuntaa.

KUVATEKSTI

SEPPO RAUTIOVAARA

Lumimyräkkä riepotti sunnuntaina pitkin päivää. Tuuli voimistui iltapäivästä lähtien. Maakunnassa tuulen voimakkuus oli monin paikoin jopa yli 20 metriä sekunnissa.

Katja Jurvanen kolasi lunta Lappeenrannan Ratakadulla.

Pari tuntia olen kolaillut. Tämä on parasta mahdollista hyötyliikuntaa.

Katja Jurvanen

Maanantaiaamuksi on luvassa taas uusia lumikuuroja, ja ne saattavat olla sakeitakin.

Tuomo Bergman

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen