Lääkärin vastaanotto säilyy Suomenniemellä

Vuodenvaihteen jälkeen terveyspalveluita haetaan entistä laajemmin ympäristökunnista. Keskeisimmät toiminnot löytyvät Ristiinasta.

ANNE KOKKONEN

SUOMENNIEMI. Osa terveydenhuollon peruspalveluista säilyy Suomenniemellä vuodenvaihteen jälkeenkin. Mikkelin kaupungin kanssa neuvoteltu ostopalvelusopimus takaa terveydenhoitajan viikoittaiset palvelut sekä lääkärin vastaanoton Suomenniemellä kerran tai kahdesti viikossa.

Käytännössä palvelujen toteutuminen riippuu siitä, onko terveydenhoitajia ja lääkäreitä riittävästi saatavilla.

Myös laboratorionäytteistä voidaan ottaa Suomenniemen terveysasemalla, jos kunta ja palveluita tuottava ISLAB niin sopivat. Muuten näytteenotto hoidetaan pääasiassa Ristiinassa.

Pääosa perusterveydenhuollon palveluista siirtyy Ristiinan terveyskeskukseen. Siellä hoidetaan muun muassa ajanvaraukset, neuvolapalvelut ja hammashuolto. Röntgenkuvaukset tehdään Mikkelissä.

Kotisairaanhoidossa Suomenniemen terveysasema säilyy yhden perushoitajan pysyvänä työpaikkana. Vuodeosastohoito ja kuntoutus tapahtuvat Mikkelissä, Ristiinassa ja Kyyhkylän sairaalassa.

YHTEYDET Savitaipaleen terveyskeskukseen eivät katkea kokonaan, sillä Savitaipale myy edelleen vuodeosastohoitoa niille suomenniemeläisille, jotka vuoden 2008 lopussa ovat hoidossa Savitaipaleen vuodeosastolla.

Lisäksi kapasiteetin rajoissa myydään vuodeosastohoitoa muille suomenniemeläisille, jos se todetaan hoidollisista syistä tarkoituksenmukaiseksi.

Lähellä Savitaipaleen rajaa sijaitsevien Kiesilän ja Luotolahden kylien asukkaat voivat hakea edelleen perusterveydenhuollon avohoidon palvelut Savitaipaleelta. Myöskään akuuttia hoitojaksoa ei katkaista vuoden 2008 lopussa.

Mäntyharjun kanssa perusterveydenhuollon yhteistyö jatkuu ennallaan.

Suomenniemen perusturvalautakunta käsittelee ostopalvelusopimuksia torstaina. Uusista yhteystiedoista ja perusterveydenhuollon käytännöistä kerrotaan kuntalaisille seikkaperäisesti joka kotiin jaettavassa tiedotteessa.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen