Miettiselle ja Korkiakoskelle tulossa muhkea palkankorotus

Seppo Miettisen palkka on nousemassa 11 880 euroon ja Kari Korkeakosken 8 500 euroon.

JYRKI NUOTTIMÄKI

LAPPEENRANNAN ja Joutsenon kuntaliitos tuo kaupungin superjohtajille muhkeat palkankorotukset. Virkoihin liittyvät uudet tehtäväjärjestelyt tuovat Lappeenrannan kaupunginjohtajalle Seppo Miettiselle 1 000 euron ja Joutsenon kaupunginjohtajalle Kari Korkiakoskelle runsaan 1 300 euron palkankorotuksen.

Miettisen ansiot ovat korotuksen jälkeen 11 880 euroa kuukaudessa ja Korkiakosken 8 500 euroa kuukaudessa. Miettisellä on lisäksi vapaa autoetu ja puhelinedut. Korkiakoski saa puhelinedun, ja hänen kokonaispalkkaansa sisältyy myös vapaa autoetu, jos hän haluaa sellaista käyttää.

Uudessa kuntaliitosorganisaatiossa Miettinen jatkaa kaupunginjohtajana.

Korkiakoskesta tulee apulaiskaupunginjohtaja ja kaupunginjohtajan ensimmäinen varamies.

Korkiakosken vastuualueena ovat muun muassa kaupungin kehittämistyöt, omistajapolitiikka ja edunvalvonta. Lisäksi Korkeakoskelle on sälytetty energia-, vesi- ja asuntopalveluyhtiöihin liittyviä tehtäviä.

LAPPEENRANNAN kaupunginsihteeri Juha Willberg jatkaa entisessä tehtävässään kaupunginkanslian päällikkönä, mutta toimii jatkossa kaupunginjohtajan toisena varamiehenä. Willbergin kokonaispalkka on tällä hetkellä runsaat 7 100 euroa kuukaudessa, ja sen katsotaan olevan tehtäväkokonaisuuteen nähden oikealla tasolla.

Willberg toimii myös kaupungin Laivat Oy:n toimitusjohtajana, josta hän saa eri korvauksen.

Kaupungin huippujohtajiin kuuluu myös toimitusjohtaja Tom Hultin, jonka vastuulla on kaupungin elinkeinopolitiikka ja siihen liittyvä edunvalvonta.

Hultinin palkkauksesta päättää Lappeenrannan kaupunkiyhtiöt Oy:n hallitus, eikä sitä kerrota julkisuuteen.

KAUPUNGIN superjohtajien palkkojen korotusta käsitellään perjantaina kokoontuvassa kaupunginhallituksen hallinto- ja henkilöstöjaoston kokouksessa. Uudet palkat tulevat voimaan ensi vuoden alussa.

Kaupunginjohtajien palkkatasosta on pyydetty vertailutiedot muista vastaavankokoisista kaupungeista. Siinä vertailussa esimerkiksi Miettinen on saanut jo tähänkin saakka huippupalkkaa.

Päätösesityksessä ei kuitenkaan kerrota vertailutietoja.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki