Demarit vastustavat Anttilan poikkeuslupaa Hyrymäessä

Poikkeamisluvan saaminen Hyrymäkeen näyttää epätodennäköiseltä. Kaikki poliitikot eivät kerro vielä kantaansa.

ETTI KANTOLA

LAPPEENRANTA. Demarit ovat hautaamassa Lappeenrannan Anttilan Hyrymäki-haaveet. Sunnuntainen ryhmäpäätös vastustaa Okan ja Anttilan hakemaa poikkeamislupaa. Lupa mahdollistaisi tavaratalon siirtymisen keskustasta Myllymäen kupeeseen.

Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän kanta lupailee poikkeamislupaan kielteisesti suhtautuville enemmistöä kaupunginhallituksessa. Kaupunginhallitus antaa lausuntonsa kokouksessaan maanantaina. Lopullisesti nuijan lyö pöytään tekninen lautakunta.

Demareiden valtuustoryhmän uusi puheenjohtaja Risto Kakkola kertoo ryhmäpäätöksen muodostamisen vieneen pari tuntia. Selvä enemmistö vastusti Okan hakemaa viiden vuoden poikkeamislupaa.

– Se oli ryhmässä täysin selvää. Täpärämmälle meni lyhyempi siirtymäaika.

Kaupunginjohtaja Seppo Miettinen on esittänyt kolmea vuotta, mikä kuitenkin näyttäisi olevan liian lyhyt aika hankkeen rahoittajalle.

– Enemmistö oli sitä mieltä, että mennään voimassa olevan kaavan mukaan, eikä minkäänlaista poikkeamislupaa tule sallia.

Kaupunginhallituksen keskustalainen ensimmäinen varapuheenjohtaja Ari Torniainen ei ennakoi kaupunginhallituksen kantaa. Hänestäkin kuitenkin näyttää siltä, että poikkeuslupa on vastatuulessa, jos demareiden ryhmäpäätös pitää kokouksessa.

Oman kantansa perusteluineen Torniainen kertoo vasta kokouksessa. Keskustalla ei ole sitovaa ryhmäpäätöstä.

Ilman ryhmäpäätöstä on myös kokoomus. Kaupunginhallitukseen puheenjohtajistoon kuuluva Ilpo Hakula sanoo, ettei ainakaan vastusta poikkeamislupaa, sillä kantaa huolta työpaikoista ja palveluista. Hän ilmoittaa varsinaisen kantansa kuitenkin vasta kokouksessa.

Torniaisen tapaan Hakula kehuu kaupunginjohtajan esitystä perustelluksi.

– Sen heikkous on se, että määräaika on kolme vuotta. Viisi vuotta on enemmän realismia kuin kolme.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/SEPPO RAUTIOVAARA

Kiistakapulana olevan rakennustyömaan ratkaisun hetket lähenevät. Nyt näyttää siltä, ettei Anttila pääse muuttamaan seinien sisälle.

Kirjoittaja:
Etti Kantola