Joutsenolaiset hissun kissun

Joutsenon johtavien virkamiesten muutto Lappeenrannan kaupungintaloon sujui jouhevasti. Osa oli muuttanut jo viime syksynä, osa muutti eilen, ja osa taas muuttaa vasta ensi viikolla. Hiljaista oli myös asiakaspalvelupisteeksi jääneessä entisessä Joutsenon

HEIKKI SAIRANEN

Joutsenon johtavien virkamiesten muutto Lappeenrannan kaupungintaloon sujui jouhevasti. Osa oli muuttanut jo viime syksynä, osa muutti eilen, ja osa taas muuttaa vasta ensi viikolla. Hiljaista oli myös asiakaspalvelupisteeksi jääneessä entisessä Joutsenon kaupungintalossa.

LAPPEENRANTA. Elo Lappeenrannan kaupungintalossa oli eilen kuin kuuluisassa huopatossutehtaassa. Ei näkynyt merkkiäkään, että Joutseno olisi liittynyt Lappeenrantaan. Ja elettiin sentään jo perjantaita ja sen iltapäivää.

Oli vain muutamia tyhjiä muuttolaatikoita siellä ja täällä. Kolmannen kerroksen aulassa olevat kirjoituspöydät ja tasot odottivat kantajiaan. Olivat tulleet Joutsenosta.

Lappeenrannan apulaiskaupunginjohtajan, entisen Joutsenon kaupunginjohtajan, Kari Korkiakosken ovi oli sekin lukossa. Sihteeri Minna Rautiaisen ovi oli auki, mutta eipä näkynyt sen enempää apulaiskaupunginjohtajaa kuin sihteeriäkään. Käytävän toisessa päässä kuului sentään puheensorinaa. Siellä kaupunginjohtaja Seppo Miettinen, joka oli ilmeisesti vain käymässä työpaikallaan, jutusteli Eeva Arvelan kanssa.

Joutsenolaisten muutto Lappeenrantaan tämän vuoden ensimmäisenä arkipäivänä sujui joustavasti. Mutta askel Joutsenosta Lappeenrannan kaupungintalolle ei ollutkaan kovin pitkä. Sitä paitsi osa johtavista virkamiehistä oli muuttanut jo aiemmin, osa muutti eilen, ja osa muuttaa vasta ensi maanantaina tai viimeistään loppiaisen jälkeen.

Muun muassa Joutsenon kaupunginsihteeri Anita Vilkko aloitti Lappeenrannan tiedotuspäällikkönä jo viime elokuun lopussa. Joutsenon sosiaalijohtaja Päivi Ahonen, joka nimitettiin palvelujohtajaksi tehtävinään sosiaali- ja terveyspiirin palvelusopimustyön ja palvelun ohjaus, aloitti toimessaan jo marraskuun alussa.

Kaavoituspäällikkö Heikki Puranen, joka toimi Joutsenon kaavoitusinsinöörinä, aloitti tämän vuoden alussa. Niin teki myös Ilpo Koponen, joka aloitti vt. tilakeskuksen johtajana kahden vuoden määräajalla. Koponen oli Joutsenon kaupungininsinööri.

Jos oli Lappeenrannan kaupungintalossa hiljaista, hiljaiseloa oli myös Joutseno-talossa. Pakkanen taisi panna, koska päivän aikana talossa ei käynyt montaakaan lappeenrantalaista, vain pari laskunmaksajaa, ja yksi veteraani hakemassa veteraanilipun.

– Muutto on mennyt niin omalla painollaan, ettei se ole näkynyt juuri missään, sanoi suunnittelusihteeri Pekka Kirsi, joka toimii Joutseno-talosta ja Joutsenon yrityspalveluista sekä asukastoiminnoista vastaavana yhteishenkilönä.

Joutseno-talossa sijaitsevat kaikki keskeiset palvelupisteet.

KUVATEKSTI

KAI SKYTTÄ

Joutsenolaisten mukana ei tullut kummoista muuttokuormaa.

Muutto on mennyt niin omalla painollaan, ettei se ole näkynyt juuri missään.

Pekka Kirsi

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen