Kaupunginhallitus tyrmäsi Anttilan siirtymisen Hyrymäkeen

Demarien kielteinen esitys voitti äänin 6-4. Poikkeamisluvasta päättää lopullisesti lautakunta.

URPO LAANINEN

Lappeenrannan kaupunginhallitukselta ei hellinnyt myötämieltä Anttilan määräaikaiselle siirtymiselle Hyrymäkeen. Se joutui äänestämään lausunnostaan kaksi kertaa.

Kaupunginjohtaja Seppo Miettinen esitti Anttilalle enintään kolmen vuoden määräaikaa Hyrymäessä. Häntä kannattivat ensimmäisessä äänestyksessä vain keskustan Ari Torniainen ja Katri Pulli.

Toisessa äänestyksessä olivat vastakkain kokoomuksen esittämä viiden vuoden määräaika ja demareiden esitys, että Anttilalle ei anneta poikkeamislupaa. SDP:n ehdotus voitti 6-4. Demarien lisäksi sitä kannattivat Antti O. Arponen (myö) ja Paula Kuikka-Kiljunen (vihr.).

Kokoomuksen esitystä tuki myös keskustan Katri Pulli. Sen sijaan Ari Torniainen pidättäytyi äänestämästä.

– Kannatin kaupunginjohtajan päätösesitystä kolmen vuoden määräajasta. Sen mukaan Anttilan olisi pitänyt esittää vuoden sisällä ratkaisu tavaratalon sijoittumisesta ydinkeskustaan. Ratkaisulla olisi turvattu Anttilan työpaikat ja tulevaisuus Lappeenrannassa, Torniainen selvitti.

Hallituksen jäsen Säde-Sylvia Verho (kok.) jätti päätökseen eriävän mielipiteen, jonka mukaan Anttilalle olisi pitänyt antaa käyttötarkoituksen muutos viiden vuoden ajaksi.

Verhon mukaan nykyistä kaavaa on jo aiemmin tulkittu siten, että Anttilan tyyppinen toiminta on voinut tulla Myllymäen alueelle. Viiden vuoden määräaika ei vaaranna ydinkeskustan kehittämistä.

Kaupunginhallitus antoi poikkeamishakemuksesta

vain lausunnon. Lopullisen päätöksen tekee joko nykyinen ympäristö- ja rakennuslautakunta tai sitten kaupunginvaltuuston valitsema uusi tekninen lautakunta.

Vanha ympäristö- ja rakennuslautakunta pitää viimeisen kokouksensa torstaina, mutta Anttila-päätös ei ole sen esityslistalla. Asia voidaan käsitellä myös ylimääräisenä.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen