Kärkikamppailu harvensi Catzin kokoonpanoa

Catz sai kokoonpanoonsa Reetta Piiparin, mutta menetti Jelena Solovjevan ja Joi Scottin. Catzin Tommi Koskinen pitää Peli-Karhuja edelleen ykkössuosikkina Suomen mestariksi.

LAPPEENRANTA. Kotkan Peli-Karhut uupui Lappeenrannan Catzin villissä karusellissa koripallon naisten SM-sarjan huippuottelussa sunnuntaina. Catz tykitti taululle PeKan kannalta tylyt voittolukemat 77-59 (40-32) Samalla Catz nappasi tiukan otteen runkosarjan ykkössijasta, sillä enää vain Espoo Teamilla on todelliset mahdollisuudet kiilata lappeenrantalaisten edelle.

Yleisön huomio kiinnittyi Reetta Piipariin, joka debytoi Catzin paidassa vakuuttavasti. Maajoukkuekapteenin ollessa kentällä Catz teki peräti 26 pistettä PeKaa enemmän.

Piiparin tilastoiksi tuli yhdeksän pistettä, viisi riistoa, kaksi syöttöä ja yksi hyökkäyspään levypallo.

– Vähän vaikealta tuntui. Yleensä matsit eivät minua hirveästi jännitä, mutta nyt kyllä alussa jännitti. Vielä kun ensimmäinen vastustaja sattui olemaan kotkalainen, KTP:n kasvatti Piipari kertoi.

– Muuten oli vähän erilaista, sillä olen tottunut aika paljon aggressiivisempaan peliin.

Päivän suurimmat aplodit keräsi Piipari, mutta ottelun varsinaiseksi tähdeksi nousi Vilma Kesänen. Nuori pelintekijä johdatti Catzin voittoon heittämällä kauden suurimmat pisteensä (23) ja keräten seitsemän levypalloa, kuusi riistoa ja viisi syöttöä.

Piipari näki ottelun ratkenneen PeKan väsähtämiseen.

– Pääsimme juoksemaan paljon nopeita koreja. Heillähän oli alla edellispäivän kova peli Äänekosken Huimaa vastaan.

Kotkalaisten uupumus johti pallonmenetyksiin, joita kertyi peräti 30 Catzin 19:ää vastaan.

– Pelasimme lähes koko ajan takaa-ajoasemassa, mikä teki hommasta vielä vaikeamman, PeKan valmentaja Larry Pounds harmitteli.

SM-sarjan kolmostilaston ykkönen Dionne Pounds (11/7/4s) ajautui virhevaikeuksiin jo ennen puoliaikaa ja turhautui tauon jälkeen Catzin Elena Reshetkon (15/4/4s/5r) raastavassa puolustuksessa. PeKan tehokkaimmat olivat Rebekah Parker (18/8) ja Sherida Triggs (14/10).

– Catz pelasi energisesti ja heidän avainpelaajansa onnistuivat. Maajoukkueesta tullut kokemus näkyi selvästi Kesäsen, Tuuren ja muiden otteissa, Pounds sanoi.

Catz sai ikäviä uutisia, kun Jelena Solovjeva joutui jättämään ottelun kesken nilkkavamman vuoksi. Lisäksi Rene Haynesilta flunssan perineen Joi Scottin ottelu päättyi polvivammaan.

– Kyseessä on sama polvi, jonka ristiside on leikattu pari vuotta sitten. Tuntuu todella pahalta Join puolesta, sillä hän oli todella kovassa kunnossa ja kahdessa viime ottelussa meidän paras pelaajamme, Koskinen totesi.

– ”Sololta” taisi revetä nivelsiteet. Saa nähdä, miten pahasti. Piipari tuli todellakin kreivin aikaan.

Koskisen mukaan PeKa on edelleen ennakkosuosikki mestariksi.

– Pitää muistaa, että välieriä ja finaaleja ei pelata peräkkäisinä päivinä. Tänäänhän heidän ongelmansa oli puolustukseen palaaminen.

KUVATEKSTI

PEKKA HÖLKKI

Catzin luottopelaaja Jelena Solovjeva (alla) loukkasi pallontavoittelutilanteessa vasemman nilkkansa ja jätti ottelun kesken kaksi minuuttia ennen puoliaikaa. Lena Reshetko (vas.) ja Reetta Piipari kiiruhtivat auttamaan.

Piipari tuli todellakin

kreivin aikaan.

Tommi Koskinen

Catzin lyhyet pelaajat sahasivat PeKan puolustuksen levälleen. Reetta Piipari ja Vilma Kesänen osoittivat olevansa sarjan eliittiä

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen