Vuoksesta nousi pilkillä lähes 12-kiloinen hauki

Tommi Kaskinen meni pilkkimään Imatran Vallinkoskelta ahvenia, mutta tasapainopilkkiin tarttui iso hauki. Hauki teki 45 minuuttia passiivista vastarintaa ennen kuin tuli jäälle.

ILPO LESKINEN

TAMMIKUUN jäiltä on ilmoitettu monipuolista pilkki- ja verkkosaalista Etelä-Saimaan 2009 kalakisaan.

Tähän asti komeimmasta suorituksesta vastaa imatralainen Tommi Kaskinen. Hän on pilkkinyt Vuoksesta 11,79-kiloisen ja 117-senttisen hauen.

Hauki nousi tasapainopilkillä 8. tammikuuta Vallinkosken tienoilta. Kaskinen lähti Vallinkoskelle pilkkimään ahvenia, mutta samalla reissulla nousi suuren hauen ohella myös parikiloinen hauki.

HAUKI SAATIIN jäälle 45 minuutin väsytyksen jälkeen. Hauki teki passiivista vastarintaa. Se ei pyristellyt voimakkaasti vastaan eikä tehnyt syöksyjä.

– Hauki oli raskaan tuntuinen. Se vain pyrki koko painollaan alemmas. Potkut olivat hitaita ja laiskoja. Se vain vajosi, kun se halusi paeta, Kaskinen kertoo.

Hauen passiivisuus antoi Kaskiselle pelivaraa, sillä hänellä oli ohut, vain 0,18-millinen tavallinen siima.

Hauki nostettiin lopulta kahdella koukulla avannosta ylös. Hauen vatsa oli tyhjä, joten se mahtui hyvin tulemaan kuuden tuuman reiästä.

11,79-KILOINEN hauki on suurin, jonka Kaskinen on saanut.

– Uistelemallakaan ei ole tullut näin suuria.

Tasapainopilkki säilyi hauen vastarinnan jäljiltä ehjänä. Pilkki oli tarttunut kieleen, ei leukoihin.

Muutamaa päivää myöhemmin tasapainopilkkiin iski Kaskisen tuntemusten perusteella vähintään yhtä suuri hauki, mutta se pääsi karkuun.

ITÄISELTÄ Pien-Saimaalta on noussut suuri kuha.

Lappeenrantalaiset Hannu Ampuja ja Pentti Tuuva saivat 7,195-kiloisen ja 87-senttisen kuhan 6. tammikuuta. Kuha nousi 70 millin verkolla Vehkasalonselältä Lappeenrannan puolelta.

Imatralaiset Auvo ja Leena Honkanen ovat saanet verkolla 6-kiloisen ja 81-senttisen järvilohen. Se nousi 50 millin verkolla Imatran Immalanjärvestä 15. tammikuuta.

Honkanen on saanut Immalanjärvestä vuosien aikana suuria lahnoja ja haukia.

SUURIMMAN pilkkiahvenen on pyytänyt imatralainen Kai Kähkönen. Hän on saanut 1,442-kiloisen ja 45,5-senttisen ahvenen Vuoksesta.

Ahven nousi tasapainopilkillä 5. tammikuuta. Kähkönen oli myös avustamassa Tommi Kaskista, kun tämä sai suuren hauen.

Lappeenrantalainen Aimo Lavi on pilkkinyt 1,11-kiloisen ja 46-senttisen ahvenen. Se nousi 11. tammikuuta Pien-Saimaan Piiluvanselältä Lappeenrannan vesiltä.

Savitaipalelainen Kari Jukkara on saanut kaksi komeaa ahventa Puumalan Ruokovedeltä. Jukkara sai 1,022-kiloisen ja 44-senttisen sekä 0,83-kiloisen ja 40-senttisen ahvenen pilkillä ja mormuskalla 18. tammikuuta.

LEMILÄINEN Kalle Värtö on saanut elämänsä suurimman verkkoahvenen. Hän sai verkolla 1,534-kiloisen ja 47,5-senttisen ahvenen.

Se nousi 25. tammikuuta läntiseltä Pien-Saimaalta Lemin aluevesiltä. Värtö kertoo veden olleen kirkasta eikä siinä näkynyt sinilevää.

Lappeenrantalainen Petri Puroharju on saanut 4,755-kiloisen ja 93,5-senttisen hauen. Se nousi 35 millin verkolla 18. tammikuuta. Pyyntipaikkana on Pien-Saimaan Luoteisenlahti Taipalsaaren Ampujalassa.

Muut kalat -sarjaan on ilmoitettu 0,62-kiloinen ja 32-senttinen suutari. Sen on saanut verkolla lappeenrantalainen Jouni Sinkkonen. Suutari pyydettiin Parikkalan Tyrjänjärvestä.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen