Anne Ukkosen virkakausi alkoi käsipäivän opettelulla

Suomenniemen uusi kunnanjohtaja tapasi ensimmäisenä aamunaan paikallisia yrittäjiä. Markkinointiin ja tonttipolitiikkaan toivottiin lisää tehoa.

ANNE KOKKONEN

SUOMENNIEMI. Kunnanjohtaja Anne Ukkosen ensimmäinen työaamu Suomenniemellä oli kahvinjuontia ja kättelyä. Aamukahvitilaisuuteen tulleiden yrittäjien mukaan iltapäiväkin kuluu paikkakunnalla helposti samoissa merkeissä.

– Käspäivät voidaan sanoa kahteenkin kertaan päivässä, suomenniemeläiset vakuuttivat pilke silmäkulmassa.

Vaikka vieraita oli paikalla vain puolen tusinaa, uusi kunnanjohtaja sai nopeasti kattavan käsityksen paikallisten yrittäjien toiveista ja tarpeista. Suomenniemelle tarvitaan lisää uusia tontteja ja asukkaita sekä markkinoinnin tehostamista.

– Se, että tänne ylipäätään tulisi ihmisiä, on kaikkien täkäläisten yrittäjien etu, Suomenniemen säästöpankin toimitusjohtaja Outi Kauria kiteytti.

Tulevan kuntastrategian hiominen alkoi saman tien. Kunta, pankki ja paikalliset kyläyhdistykset aikovat lähteä yhteiselle tupailtakiertueelle, jonka yhteydessä kuullaan kuntalaisten mielipiteitä.

– Ideoita saa tulla muutenkin rohkeasti kertomaan. Me kunnan viranhaltijat olemme käveleviä aloitelaatikoita, Ukkonen vakuutti.

ANNE Ukkonen kertoi kuulleensa uudesta kotikunnastaan paljon hyvää viime viikkoina. Entisestä työpaikastakin löytyi monta kollegaa, jotka kertoivat viettävänsä mökkielämää Suomenniemellä.

– Jotkut tietysti päivittelevät, miten pieni kunta on kysymyksessä, mutta ei tämä nyt niin pieni ole, kun väkimäärä kolminkertaistuu kesäisin.

Veden ja luonnon vetovoima vaikutti Ukkosenkin asuinpaikan valintaan, sillä mieluinen kaksio löytyi rivitalosta Kuolimon rannalta. Asuminen alkaa, kun koti saadaan järjestykseen.

– Sohva ja sänky ovat vielä tulossa tehtaalta.

KUVATEKSTI

ANNE KOKKONEN

Suomenniemen yrittäjien puheenjohtaja Eveliina Koivula kätteli kunnanjohtaja Anne Ukkosta ensimmäisten joukossa. Istumassa sosiaalisihteeri Riitta Kiljunen ja yrittäjä Markku Heikkilä.

Suomenniemen kunnanjohtaja Anne Ukkonen emännöi yrittäjien aamukahveja ensimmäisenä työpäivänään. Vasemmalla sosiaalisihteeri Riitta Kiljunen ja keskellä yrittäjä Markku Heikkilä.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen