Imatran tennishalli hakee sijoituspaikkaa ja rahaa

Tennisseura jatkaa neuvotteluja jopa 700 000 euron hallin rahoittamisesta. Kaupunginhallitus miettii kaksi viikkoa omaa avustustaan ja sijoituspaikkaa.

HANNU OJALA

IMATRA. Imatran Tennis ry on valmis ottamaan jopa 450 00 euroa luottoa kaksikenttäisen tennishallin rakentamiseen. Hankkeen muut osapuolet ovat ottaneet harkinta-aikaa.

Imatran kaupunki on jättänyt kahdeksi viikoksi pöydälle esityksen, jossa kaupunki sitoutuu Karhumäen ulkokenttien peruskorjausrahoilla tekemään 250 000 eurolla pohjat ja kunnallistekniikan tennishallille.

Rahoittajien kanssa keskustelut vielä jatkuvat.

– Rahoitusneuvotteluja ei ole pystytty viemään loppuun saakka, kertoo seuran puheenjohtaja Markku Puuska.

Sisäpelikaudella seura käyttää tällä hetkellä Iskote-talon tiloja, mutta se ilo on pikapuolin päättymässä. Lattiapintaa tarvitaan tuotannolliseen toimintaan, ja tenniksen pelaajista on tulossa kodittomia.

Tennisseuran kokoon nähden useiden satojen tuhansien rahoituspaketti on iso juttu. Puuska uskoo silti harrastuksen kantavan Imatralla vuosikymmenien päähän ja velka saadaan maksetuksi vuoromaksuilla.

– Yhtä kenttää käytetään viikossa 80 tuntia. Iltavuorot ovat täynnä ja päivätkin ovat melko käytettyjä. Tuo käyttöaste siirtyisi varmasti uuteen halliin.

Seura haluaa rakentaa Karhumäen urheilukentän alueelle kaksikenttäisen lämpöeristetyn teräsrunkoisen pvc-hallin. Teknisistä ratkaisuista riippuen hallin kokonaiskustannukset nousevat 650 000–700 000 euroon.

Hallin rahoittamiseksi on talven aikana koottu rahoituspakettia, jossa kaupungin rahan lisäksi avustusta on tiedusteltu TE-keskukselta.

TE-keskuksen tuki on jäämässä pois, jos kaupunki antaa oman rahoitusosuutensa suorana avustuksena halliin. Aiemmassa rahoitusmallissa kaupunkia haettiin hankkeeseen osakkaaksi. Kaupungin tavoitteena on kuitenkin olla sitoutumatta pitkäksi aikaa hankkeeseen.

Kaupunginarkkitehti Kimmo Hartikaisen hahmotelmissa hallille on löydetty kolme sijoitusvaihtoehtoa. Hartikaisen oma suosikkipaikka löytyy urheilukentän päästä supasta, jossa tällä hetkellä ovat peruskorjauksen tarpeessa olevat ulkokentät.

Jos hallia ryhdytään rakentamaan sinne, vaatii se tieyhteyden parantamista. Paikan etuna Hartikainen pitää sitä, että ratkaisussa voitaisiin hyödyntää nykyistä huoltorakennusta.

Muina paikkoina tennishallille esitetään hiekkatekonurmen ja parkkipaikan välistä metsikköä ja sijoittamista Lammassaarentien eteläpuolelle.

Paikka tien eteläpuolella miellyttää etenkin tennisseuraa.

– Montun ainoa hyvä puoli on se, että siellä selvittäisiin halvemmalla, Puuska esittää oman arvionsa.

Kun rahoitus saadaan kuntoon, hallin rakentaminen ei vie paljon aikaa. Puuska arvioi, että uusissa tiloissa voidaan pelata jo tämän vuoden puolella.

KUVATEKSTI

MIKA STRANDÉN

Imatran kaupunki ja Imatran Tennis suunnittelevat tennishallia Karhumäen urheilukentän alueelle . Mahdollinen sijoituspaikka huoltorakennuksen takana.

Kirjoittaja:
Hannu Ojala