Kissanaisten unelma mureni

Ennakkosuosikkina koripallon SM-finaaliin lähteneen Catzin kausi päättyi kyyneliin. Pettyneet pelaajat seurasivat hiljaisina Espoo Teamin voitonjuhlia sivusta. Espoo – Catz 65-50

JARMO HÄMÄLÄINEN

ESPOO. Kolmantena keväänä peräkkäin SM-hopeamitalin Catzin kapteenina kaulaansa saanut Kaisa Tuure johdatteli hiljaisen ja kyynelehtivän joukkueen torstaina pukukoppiin Tapiolan urheiluhallissa.

Salin puolella musiikki pauhasi vielä täysillä ja kotiyleisön riemu oli katossa, kun Espoo Team otti ensimmäisen naisten koripallomestaruuden kaupunkiin kukistamalla Catzin neljännessä finaalissa 65–50 (39–27).

– Onhan tämä näistä kolmesta hopeasta kaikkien katkerin. Meiltä katosi tässä viimeisen viikon aikana rentous ja itseluottamus aivan kokonaan.

– Kaikissa finaaleissa jouduttiin yrittämään hampaat irvessä, eikä kukaan pelaaja ylittänyt itseään tai edes noussut omalle tasolleen, joukkueen kippari arvioi kauden murheellista päätöstä.

Catz kesti torstaina Espoo Teamin kyydissä ensimmäisen varttitunnin, mutta sitten kotijoukkue vei viisiminuuttisen pistein 13–3 ja karkasi omille teilleen.

– Kokeilimme uudella systeemillä hyökkäyksiä, jotka aikansa toimivat, mutta sen jälkeen ei enää ratkaisijoita löytynyt. Meille tuli taas yksi musta jakso, missä tämä peli hukattiin, Catzin valmentaja Tommi Koskinen sanoi.

Catzin finaalisarjan parhaaksi pelaajaksi nousi Elena Reshetko, joka jaksoi raataa ja taistella palloista loppuun asti. Viimeinen finaali tuotti Reshetkolle 11 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Joi Scott oli Catzin harvoja onnistujia viimeisessä finaalissa. Hän upotti 16 pistettä, mutta runkosarjassa Catzille monet ottelut ratkaissut Jelena Solovjeva oli vain varjo entisestään. Neljä pistettä tehnyt Solovjeva pelasi vain puolet ottelusta.

– Hänen jalkansa ei sittenkään kestänyt näitä kovia otteluja. Solo ei uskaltanut mennä tilanteisiin ja hän joutuukin heti kauden jälkeen nilkkaleikkaukseen, Tommi Koskinen kertoi.

Espoo Team onnistui ratkaisevassa finaalissa laajalla rintamalla. Megan Griffith ja Susanna Rinta pyörivät herhiläisinä Catzin syöttöjä katkomassa ja takamieskaksikko teki yhteensä 25 pistettä.

Vaihtopenkiltä ratkaisijaksi löytyi Espoolla viimeisessä finaalissa yhdeksän pistettä tärkeissä paikoissa tehnyt Henna Salomaa, joka suuntaa ensi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarjaan.

Catz jatkaa ensi kaudella puolestaan mestaruuden tavoittelua lähes samalla joukkueella kuin tällä kaudella. Ilman sopimusta ovat vain joukkueen kaksi amerikkalaispelaajaa.

Ensi kaudeksi ulkomaalaispelaajien kiintiö pienenee sarjassa kahteen ja Catzin joukkueeseen on Jelena Solovjevan lisäksi tulossa ilmeisesti vain yksi ulkomaalaispelaaja. Elena Reshetko on pelannut Catzissa jo juniorista, eikä vie kiintiöpaikkaa.

– Tietenkin ensi kaudella jatketaan kultajahtia, mutta jotenkin se tuntuu nyt niin kaukaiselta ajatukselta, ettei paljon lohduta, Kaisa Tuure huokaili finaalin jälkeen.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen