Oka haluaa rakentaa syksyllä Rutinkulman

Nykyinen rakennus purettaisiin asuinliiketalon tieltä kesälomien jälkeen. Kaavamuutos valmistunee keväällä. Uudet rakennushankkeet ovat kiven alla.

ANNE KOTIHARJU

LAPPEENRANTA. Rakennusliike Oka toivoo pääsevänsä rakentamaan asuinliiketaloa Lappeenrannan keskustaan kirjaston viereen ensi syksynä.

Rutinkulmaan eli Valtakadun ja Anni Swanin kadun kulmaan nousee neljä-viisikerroksinen talo, jos asuntojen ennakkomarkkinointi tuottaa tulosta.

Nykyinen rakennus, jossa ovat sijainneet muun muassa ravintolat Repsikka ja Sisko, purettaisiin kesälomien jälkeen.

– Jos tähän lama-aikaan asuntotuotantoa mihinkään yleensä saa aloitettua, niin kyllä se meillä olisi tämä keskustan tontti. Saa nähdä, miten ennakkomarkkinointi puree. Aloituslupia on tätä nykyä hyvin vaikea saada ilman riittäviä varauksia, kertoo Okan aluejohtaja Kari Metsäkallio.

Oka on jättänyt purkulupahakemuksen rakennusvalvontaan. Kaupunki asetti keskiviikkona tontin asemakaavan muutoksen nähtäville.

Kaavan mukaan tontille voi rakentaa asuin-, liike- ja toimistotilaa. Tontille saa sijoittaa myös majoitus- ja ravintolatoimintaa.

Rakennukseen tulee noin 30 vapaarahoitteista asuntoa. Alakerrokseen tulee liiketiloja. Rakennus valmistuisi ensi vuoden jouluun mennessä.

Rakennusliikkeiden työt ovat vähentyneet. Urakkakilpailuja ei juuri tule tarjolle.

– Tilanne on erittäin huono ja huononee koko ajan. Meillä on vanhoja projekteja kesään asti, mutta kukaan ei tiedä syksystä eikä ensi vuodesta mitään. Tämä Rutinkulma auttaisi osaltaan talven yli.

– Tänään saatiin yksi pienehkö homma lisää. Nyt on poimittava pienetkin marjat maasta.

Rakentamisen sanotaan tulevan halvemmaksi näin taantumassa. Metsäkallio ei ole heti lupaamassa uusien asuntojen hintojen alenemista.

– Lama toki vaikuttaa hintatasoon mutta ehkä niin, että hinnat eivät enää nouse.

Lappeenrannassa Okan Hyrymäen liiketalo valmistuu näillä näkymin elokuun alkuun.

KUVATEKSTI

PEKKA HÖLKKI

Jos tähän lama-aikaan asuntotuotantoa mihinkään yleensä saa aloitettua, niin kyllä se olisi tämä keskustan tontti.

Kari Metsäkallio

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju