Categories
Artikkelit

Savitaipaleella meni kohtuullisen välttävästi

ANNE KOKKONENSAVITAIPALE. Pitkän nousukauden viimeinen vuosi ei kyennyt kasvattamaan Savitaipaleen puskureita pahojen päivien varalle. Vuoden 2008 tilinpäätös jäi 145 839 euroa alijäämiseksi, kun talousarviossa oli varauduttu 80 000 euroa pienempään tappioon.- Etenkin erikoissairaanhoidon menot kasvoivat, mutta eivät sairastamisen lisääntymisen vaan palvelujen kallistumisen vuoksi, kunnanjohtaja Tapio Iso-Mustajärvi selvittää.Iso-Mustajärvi luonnehtii viime vuoden tilinpäätöstä ”kohtuullisen välttäväksi”, sillä alijäämä kyettiin kattamaan eikä kunnan lainamäärä lisääntynyt. Myös verotulokehitys oli suotuisaa: edellisvuoteen verrattuna kunnan verotulot nousivat 6,8 prosenttia.Valtionosuudetkin nousivat mukavasti. 8,9 miljoonan euron loppusummassa oli kasvua 13,4 prosenttia edellisvuodesta.Savitaipaleen väkiluku sen sijaan kääntyi jälleen laskuun, vuodenvaihteessa kunnassa oli 4 025 asukasta, mikä on 50 vähemmän kuin vuoden 2008 alussa. ISO-MUSTAJÄRVEN mukaan viime vuoden tilinpäätös saatiin vielä rakennettua kohtuullisesti, mutta seuraavat kaksi, kolme vuotta tulevat olemaan vaikeita. Esimerkiksi kuluvan vuoden yhteisöverokertymäksi on budjetoitu 0,8 miljoonaa euroa, mutta kuntaliiton mukaan kertymä saattaa jäädä 0,6 miljoonaan euroon.- Voimme olla tosi iloisia siitä, että lainamäärämme on niin pieni, Iso-Mustajärvi huokaa.

Anne Kokkonen

Kirjoittaja: