Imatran Kylpylän laajennus ei hetkauta Rauhan hankkeita

Huhtiniemeen Holiday Club suhtautuu varauksella.

OUTI SALOVAARA

Imatran Kylpylän toiminnan reipas laajentaminen lomahuoneistoja lisäämällä ja itse kylpylää ehostamalla ei vaikuta Holiday Clubin kylpylä-hotellikuvioihin Joutsenon Rauhassa.

– Me näemme sen positiivisena hankkeensa. Koko Etelä-Karjalan ja Kaakkois-Suomen matkailu on niin lapsenkengissä, että kaikki kehittäminen on alueelle vain positiivista, sanoo Holiday Club Resortsiin toimitusjohtaja Vesa Tengman.

Samalla hän muistuttaa siitä, että Imatran Kylpylän investointi on vielä pitkissä kantimissa. Pelkkä kaavaprosessi vie paljon aikaa.

– Kyseessä on aiesopimus, joten vielä on matkaa siihen, että siellä rakennetaan, Tengman sanoo.

Imatran Kylpylä ilmoitti maanantaina tehneensä aiesopimuksen yli 30 miljoonan euron ja 150 lomahuoneiston investoinnista Ukonniemeen viiden vuoden aikana.

Lomahuoneistot rakentaa YIT. Imatran kaupunki puolestaan investoi parisen miljoonaa itse kylpylän kehittämiseen.

Lappeenrannan Huhtiniemeen kaavailtuun kylpylä-hotelliin ja loma-asuntoihin Tengman on ilmoittanut suhtautuvansa varauksella.

– Etelä-Karjalan markkinaan ei kolmas kylpylä enää sovi, kun Valtionhotellinkin ympärillä on kylpylätyyppisiä suunnitelmia, arvioi Tengman.

Imatran Kylpylän laajennus on hänen mukaansa ok, koska kyseessä on olemassaolevan kylpylän laajentaminen.

Holiday Club Resorts itse kaavailee Rauhaan mittavaa kylpylä-hotellia. Kylpylän rakentaminen on viivästynyt taloustaantuman aiheuttamien rahoitusvaikeuksien vuoksi.

Sen sijaan Holiday Clubin kaksi viikko-osaketaloa alkaa toukokuussa nousta Rauhaan. Niitä käytetään Tengmanin mukaan lähinnä koemarkkinointiin, ja lisää rakennetaan kysynnän myötä.

Muutenkin yhtiö investoi, sillä tiistaina Holiday Club kertoi perustavansa 21. viikko-osakekohteensa Naantalin kylpylän yhteyteen.

Huhtiniemen kylpylähanketta puuhaavan Conte Investin toimitusjohtaja Janne Mäenpää kommentoi sähköpostilla Imatran Kylpylän laajennusta.

– Imatran hanke osoittaa eri toimijoiden yhteisen näkemyksen tämän alueen matkailullisen potentiaalin kasvusta. Uutinen oli mukavaa luettavaa, toteaa Mäenpää.

Tengman pelkää yli-investointeja, mutta Mäenpää ei ole niistä huolissaan.

– Itse kukin määrittelee omalta osaltaan riskit ja mahdollisuudet, hän toteaa.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara