Kierrätyskeskus aloitti uusissa tiloissa Imatralla

Töllikellarin tavaratalo odottaa vilkasta kesää. Oikeat avajaiset vietetään toukokuussa.

MATTI VEIJALAINEN

IMATRA. Työn Vuoksi ry:n hoitama Imatran kierrätyskeskus on kotiutunut hyvin uusiin tiloihinsa Vuoksenniskan Torikadulle.

Ensimmäisten parin viikon aikana asiakkailta tullut palaute on vastaavan työnjohtajan Jukka Lehikoisen mukaan ollut pelkästään myönteistä. Vuoksenniskan työväentalon pohjakerroksessa olevat vuokratilat on kiitelty entistä siistimmiksi ja avarammiksi.

– Uusia asiakkaita on uteliaisuuksissaan tullut tutustumaan varsinkin, kun avajaistarjouksissa huonekaluja on myyty puoleen hintaan. Lehikoinen kertoo.

VANHASTA kokemuksesta Lehikoinen tietää odottaa firmaan vilkasta kesää. Markkina muuttuu valtakunnalliseksi lomamatkailijoiden tullessa hankinnoille. Nyt valttina on vielä se, että Töllin kierrätystavaratalo on aivan Kuutostien tuntumassa.

Löysivät vieraat tiensä Honkaharjun vanhaan paikkaankin.

– Viime kesänä meiltä lähti esimerkiksi kolme vanhaa kaupungintalon oranssisohvaa Helsinkiin. Ensin ne tosin kärrättiin Ruokolahdelle, missä ostajat mökkeilevät, Lehikoinen kertoo.

Kunnantuvan alkuperäiseen kalustukseen kuuluneet sohvat olivat käyttökunnossa sellaisinaan. Se on peruskriteeri kierrätyskeskuksen sisäänotolle muutoinkin.

– Huonekalut, kodinkoneet sekä pienemmät nippelit ja nappelit kelpaavat, kunhan ne ovat käyttökelpoisia. Rikkinäistä tai toivottoman likaantunutta tavaraa ei enää oteta, Lehikoinen sanoo.

KIERRÄTYSKESKUSTA pyörittää kahdessa vuorossa yhteensä 20 ihmistä. Kaupunkialueella he hoitavat asiakkaille tavaran kotoa haun tai kotiin viennin ilmaiseksi. Keskuksen uudessa paikassa rahtaaminen on helpottunut, koska kuormia päästään tekemään suoraan katutasosta portaikkojen kautta enää hikoilematta.

Avajaiset uusi kierrätyskeskus pitää 15. toukokuuta Vuoksenniskan markkinapäivänä. Teemavieraita tulee jätehuoltoyrityksistä ja kaupungin ympäristötoimesta.

KUVATEKSTI

MATTI VEIJALAINEN

Jukka Lehikoisen (vas.) johtama kierrätyskeskus on myös musiikkikauppa. Vinyylilevyihin viehtynyt Juhani Lahtinen kävi kartuttamassa kokoelmiaan.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen