Kuntaliitos muuttaa katu- ja tienimiä Ylämaalla

Ylämaan tekninen toimisto ja Lappeenrannan kiinteistö- ja mittaustoimi odottavat nyt asukkailta ehdotuksia uusista nimistä.

HANNA KUUSISTO

Ylämaan tekninen toimisto ja Lappeenrannan kiinteistö- ja mittaustoimi valmistelevat parhaillaan osoitejärjestelmän päällekkäisyyksien korjaamista. Ylämaan ja Lappeenrannan kuntaliitos muuttaa alustavan selvityksen mukaan yhteensä 30 kadun ja tien nimeä.

Työryhmä on tehnyt alustavan listauksen muutettavista osoitenimistä ja työnjaon siitä, kumman kunnan toimesta muutokset tehdään.

– Osa nimistä jatkuu samana kunnan rajan yli ja nimeä ei tarvitse muuttaa, jolloin tarkistetaan ainoastaan osoitenumeroinnin looginen jatkuvuus, kertoo apulaisgeodeetti Kari Hartikainen Lappeenrannan kaupungin kiinteistö- ja mittaustoimesta.

Hartikainen painottaa sitä, että päätökset muutettavista osoitenimistä tehdään vasta kesälomien jälkeen. Alustava selvitys voi vielä muuttua.

– Vuodenvaihteessa meillä pitäisi olla lopullinen tieto, mitä osoitenimiä jatkossa käytetään.

Lappeenrannassa ja Ylämaalla asuvilta odotetaan nyt nimiehdotuksia. Ehdotuksia otetaan vastaan 15. toukokuuta saakka.

– Käytämme mielellään nimiä, jotka liittyvät esimerkiksi alueen historiaan ja nimistöön. Henkilöiden nimiä emme suosisi, Hartikainen tarkentaa.

Hartikaisen mukaan uuden nimen on poikettava Ylämaan ja Lappeenrannan entisistä osoitenimistä, ja sen on oltava asiallinen kielellisesti sekä muutoinkin hyvien tapojen mukainen.

– Pyrimme myös katsomaan, ettei Lappeenrannan lähikunnissa olisi samankaltaisia nimiä. Kuntaliitokset eivät näillä näkymin ole lopussa, joten sekin kannattaa nyt huomioida.

Hartikaisen mukaan kunnat hankkivat osoitekilvet, ja kiinteistöjen omistajat huolehtivat talojen seinäkylttien kiinnittämisestä.

– Tällaista aion esittää. Samalla tavalla hoidettiin osoitenimien muutokset Lappeenrannan ja Joutsenon kuntaliitoksen yhteydessä.

l l l

Ehdotuksia uusista osoitenimistä voi lähettää sähköpostilla 15. toukokuuta saakka:

[email protected] / [email protected] / [email protected]

MUUTETTAVAT KATU- JA TIENIMET LAPPEENRANNASSA

Aittavuorentie

Harjutie

Hietalantie

Hovintie

Kivimäentie

Koivulankuja

Lahdentie

Luoteisentie

Mäkeläntie

Pappilantie

Pulsantie

Rainiontie

Tuomaantie

Valkjärventie

(Hiivaniementien ja Vaalimaantien osoitenumerointi tarkistetaan)

MUUTETTAVAT KATU- JA TIENIMET YLÄMAALLA

Aholantie

Ahomäentie

Annankatu

Haukkavuorentie

Kiveläntie

Koulutie

Kujalantie

Kuuselantie

Mökkitie

Niementie

Opintie

Pahanojantie

Ristolantie

Sepäntie (ehdotus: Loukuntie)

Sopenpolku

Urheilutie

Kirjoittaja:
Hanna Kuusisto