Kaupunki ei liittäisi Ihakselaa Luumäkeen

Lausunto Mietinsaaren liittämisestä Ruokolahteen siirtyi ensi viikolle.

ANNE KOTIHARJU

LAPPEENRANTA. Ylämaan kuntaliitos Lappeenrantaan poiki yhden huomautuksen Ylämaan kunnalle. Huomautuksessa esitettiin Ihakselan kylän liittämistä Luumäen kuntaan. Lappeenrannan kaupungille ei tullut huomautuksia.

Lappeenranta katsoo valtuuston hyväksyttäväksi menevässä lausunnossaan lääninhallitukselle, että koko Ylämaa on syytä liittää Lappeenrantaan ilman osakuntaliitoksia.

Kuntaliitos ei tuo juuri muutoksia Ihakselan kylän asukkaiden asiointiin. Yhteistyö Luumäen kanssa muun muassa koulu- ja tienhoitopalveluissa voi jatkua entiseen tapaan.

Lappeenrannan kaupunki ei sen sijaan vastusta Mietinsaaren liittämistä Ruokolahden kuntaan. Asiaa koskeva lausuntoesitys jäi myös pöydälle ja päätettäväksi ensi viikolla kaupunginhallituksessa ja valtuustossa.

Kymmenen Mietinsaaren asukasta teki Joutsenon kuntaliitokseen liittyen esityksen Mietinsaaren liittämisestä Ruokolahteen.

Mietinsaaressa on kirjoilla 11 asukasta. Mietinsaaresta on lossiyhteys Ruokolahdelle, mutta liki 40 kilometriä Joutsenoon ja 60 Lappeenrantaan.

Lappeenrannan kehittämisjohtaja Markku Heinonen selvittää, että asiointimatka Lappeenrantaan kulkee Ruokolahden ja Imatran halki. Se on painava peruste kuntarajan siirtämiselle. Mietinsaarelaisten luontainen asiointisuunta on Ruokolahti.

– Tällaisissa erityistilanteissa kuntarajan muuttaminen voi olla mahdollista, sanoo Heinonen.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju