Työttömyys paheni Etelä-Karjalassa

Työttömyys on kasvanut maakunnassa kuitenkin vähemmän kuin koko maassa keskimäärin. Työttömyys koettelee rankimmin Imatran seutukuntaa ja Savitaipaletta.

Työttömyys Etelä-Karjalassa on kasvanut yli viidenneksen viime vuodesta. Työttömyysaste oli huhtikuun lopussa 12,4 prosenttia ja työttömänä oli 7 665 henkilöä. Viime vuonna samaan aikaan työttömiä oli Etelä-Karjalassa noin 6 200.

Työttömyys on kasvanut Etelä-Karjalassa kuitenkin vähemmän kuin koko maassa keskimäärin. Koko maassa työttömänä on 8,8 prosenttia työvoimasta, mikä on kolmanneksen viime vuoden vastaavaa aikaa enemmän.

Kaakkois-Suomessa työttömyys on pahentunut voimakkaimmin Lappeenrannan seutukunnassa, mutta korkein työttömyysaste on Imatran seutukunnassa, 13,6 prosenttia.

Merkittävästi työttömyys paheni myös Savitaipaleella, missä työttömänä oli huhtikuun lopussa 223 savitaipalelaista. Se on lähes 60 prosenttia viimevuotista enemmän. Savitaipaleen työttömyysaste on 13,1 prosenttia.

Pienintä työttömyyden lisäys on ollut Rautjärven ja Parikkalan kunnissa. Rautjärvellä työttömyysaste oli vain kolme prosenttia ja Parikkalassa alle 10 prosenttia. Työttömyysaste on Etelä-Karjalassa alhaisin Taipalsaarella, 8 prosenttia ja Lemillä, 9,4 prosenttia.

Kaakkois-Suomessa oli huhtikuun lopussa 17 711 työttömänä olevaa työnhakijaa, joista yli 60 prosenttia oli miehiä. Työttömyys on lisääntynyt vuoden takaisesta 3000 hengellä.

Lomautettuna olevien määrä ei ole enää viimeisen kuukauden aikana noussut. Kaakkois-Suomessa oli huhtikuussa lomautettuna kaikkiaan noin 5 400 henkeä.

Koko maassa avoimien työpaikkojen määrä vähentynyt 28 prosenttia vuoden takaisesta. Kaakkois-Suomessa saatiin huhtikuussa välitettäväksi runsas 1600 työpaikkaa, mikä on kahdeksan prosenttia pienempi kuin vuosi sitten.

Kirjoittaja:
Hanna Kuusisto