Väyläviraston työpaikoista päätös ennen juhannusta

Alueellistamisen koordinaatiotyöryhmä puoltaa liikennehallinnon alueellistamisesitystä. Lappeenrantaan on tulossa 150 työpaikkaa.

JYRKI NUOTTIMÄKI

LIIKENNEMINISTERI Anu Vehviläinen (kesk.) tekee lähiviikkoina päätöksen vuonna 2010 aloittavien väyläviraston ja liikenteen turvallisuusviraston henkilöstön siirroista Lappeenrantaan ja Rovaniemelle.

Lappeenranta on saamassa alueellistettavista 245 työpaikasta yhteensä 150 työpaikkaa.

Vehviläisen mukaan asiaa ei enää tarvitse viedä valtioneuvostoon, koska alueellistamiselle on nyt saatu yksiselitteinen puolto. Ministeri voi ratkaista asian itse.

– Olen käynnistänyt tänään päätökseen tarvittavan valmistelutyön ylijohtaja Juhani Tervalan kanssa.

Vehviläinen arvelee päätöksen tulevan lähiviikkoina, joka tapauksessa ennen juhannusta.

Ministeri kiittelee liikennehallinnon alueellistamisessa tehtyä valmistelutyötä, jossa myös henkilöstöryhmät ovat olleet vahvasti edustettuina ja jatkuvasti mukana.

Valtion työntekijäjärjestöistä Pardia on arvostellut voimakkaasti alueellistamisesitystä. Vehviläinen sanoo ymmärtävänsä henkilöstöjärjestöjen huolen, koska he katsovat asiaa omasta näkövinkkelistään.

– Tällä alueellistamisella on kuitenkin kokonaisuuden kannalta iso merkitys ja myös hyvin laaja tuki. Valmistelussa noudatetaan hyvää henkilöstöpolitiikkaa, eikä alueellistaminen saa vaarantaa virastojen toimintaa.

Vehviläinen esitteli väylä- ja turvallisuusvirastoa koskevan esityksen valtioneuvoston alueellistamisen koordinaatiotyöryhmälle keskiviikkona.

Ministeriön esityksen mukaan väylävirastosta alueellistetaan 130 työpaikkaa Lappeenrantaan. Siirrettäviä tehtäviä ovat liikenteen ja väylänpidon tietopalvelutehtävät, asiakirjahallinto, arkistopalvelut ja tilastointi.

Liikenteen turvallisuusvirastosta Lappeenrantaan siirtyy 20 työpaikkaa itäliikenteen yksikköön, joka keskittyy Suomen ja Venäjän väliseen maa-, rautatie- ja vesiliikenteen tehtäviin.

Liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalan kuuden viraston toiminta organisoidaan vuoden 2010 alusta kahdeksi virastoksi.

Väylävirastoon yhdistyvät Tiehallinnon, Ratahallintokeskuksen ja Merenkulkulaitoksen toiminnot.

Liikenteen turvallisuusvirastoon yhdistyvät Ilmailuhallinnon, Ajoneuvohallintokeskuksen, Rautatieviraston ja Merenkulkulaitoksen meriturvallisuustoiminnot.

Etelä-Karjalan maakuntajohtajan Timo Puttosen mukaan koordinaatiotyöryhmä puolsi ministeriön esitystä yksimielisesti. Puttonen on työryhmän jäsen.

– Yksimielinen kanta varmisti asian myönteisen jatkokäsittelyn.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki