Venekerho otti sataman vetovastuun Imatralla

Veneilijöiden asiointikonttori siirtyi kaupungilta suoraan satamaan. Polttoainejakelun aloittaa katkon jälkeen uusi kauppias.

IMATRA. Imatran venesataman uutena isäntänä on aloittanut ensimmäisen kesänsä Imatran Venekerho. Kerhon puheenjohtajan Juha Oinosen mukaan sataman ylläpitovastuun siirtyminen kaupungilta venekerholle näkyy veneilijöille juoksevien asioiden hoidon helpottumisena.

– Venepaikka- ja muut vastaavat asiat voi hoitaa suoraan satamassa kaupungin hallinnon kautta enää kiertämättä, Oinonen sanoo.

Satamakonttorina on venekerhon satamaravintola. Sen kupeessa jatkuu myös polttoainejakelu, mutta logot mittareissa muuttuvat.

Oinonen pahoittelee veneilijöiden polttoainemyyntiin tullutta viivettä. Kerhon entinen yhteistyökumppani lopetti kaupankäynnin. Sataman tankkauspaikka avataan Oinosen mukaan uudelleen mahdollisimman pian.

Uusi kauppias on St1, jonka kanssa allekirjoitettiin sopimus tiistaina.

VENESATAMAN ylläpito siirtyi venekerholle kerhon ja kaupungin sopimuksella. Kaupungin intressi oli vapauttaa satamaan sitoutunutta henkilöstöään muihin töihin.

Käytännössä kaupunki vuokrasi venesataman venekerholle. Kolmelta ensimmäiseltä vuodelta vuosivuokra on 20 000 euroa.

Vuokralainen perii omaan lukuunsa veneilijöiltä venepaikkavuokrat. Venekerho on sitoutunut pidättymään venepaikkojen hinnankorotuksista vuosina 2009-2011. Sen jälkeen kerholla on oikeus päivittää sataman taksat, joiden laskentaperusteet pitää hyväksyttää kaupungilla.

IMATRAN Lammassaaren venesatamassa on noin 700 venepaikkaa. Juha Oinosen mukaan niiden karkea käyttöaste on 85 prosenttia. Tilanne tarkentuu hieman myöhemmin kesällä. Silloin selviää, onko luopujia.

Oinonen arvelee, ettei heitä juuri tule. Viime kesäksi voimaan tullut dieseliä keveämmin verotetun moottoripolttoöljyn EU-lähtöinen käyttökielto huviveneissä ei sittenkään ole vaikuttanut veneilyyn niin paljon, kuin alun perin luultiin. Isojen veneiden paikoista Imatran venesatamassa on Oinosen mukaan pulaa parhaillaankin.

KUVATEKSTI

MATTI VEIJALAINEN

Imatran venesatamasta löytyy paikka noin 700 huviveneelle.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen