Wille Markkanen on monessa mukana

Vel-Mar-yhtiön ohella Markkanen on mukana Lakeland Experts- ja Lakeland Lines -yhtiöissä.

OUTI SALOVAARA

WILLE MARKKASEN matkailualan konsulttiyhtiö Vel-Mar teki vuodelta 2007 liikevaihtoa 126 000 euroa. Voittoa se teki noin 10 000 euroa. Markkanen on yhtiön toimitusjohtaja.

Yhtiön toimintakertomuksen mukaan sen tärkeimpiä toimeksiantajia olivat Etelä-Karjalan Matkailu Oy, Mikkelin seudun elinkeinoyhtiö Miset Oy sekä Fic-kalatietokeskus.

Vuoden 2007 toimintakertomuksen mukaan Vel-Mar lähinnä järjesti matkailualan work shoppeja Suomessa ja ulkomailla.

Markkanen on toimitusjohtaja myös Lakeland Experts -yhtiössä, joka on matkailupalvelujen myynti-, markkinointi- ja välitysfirma.

Viime syksynä päättyneeltä tilikaudelta yhtiö teki liikevaihtoa 86 000 euroa ja tappiota noin 5 000 euroa.

Esimerkiksi viime vuoden toukokuussa Markkanen oli messupäällikkönä Lakeland Expertsin järjestämillä Erätaika-messuilla Kuopiossa samaan aikaan, kun hän hoiteli matkailuyhtiön myyntipäällikkyyttä.

Lisäksi Markkanen on Lakeland Lines -yhtiössä osakkaana ja toimitusjohtajan sijaisena. Lakeland Lines on sisävesiliikennettä harjoittava yhtiö, joka vielä viime kesänä myi Blue White Eagle -laivan risteilyjä Saimaalta Pietariin.

Viime kesän jälkeen Blue White Eaglen risteilyt loppuivat kannattamattomina.

Etelä-Karjalan Matkailu edisti Blue White Eaglen bisnestä mainostamalla sitä nettisivuillaan, mikä herätti joissakin maakunnan yrittäjissä pahaa verta. Markkasen koettiin istuvan kahdella pallilla. Yhtiön hallitus ei pitänyt asiaa ongelmana.

Lakeland Linesin liikevaihto oli huhtikuussa 2008 päättyneellä tilikaudella 268 000 euroa ja tappiota se teki pari tuhatta euroa.

Ulkopuolisesta voi näyttää oudolta, että maakunnallisen matkailuyhtiön myyntipäällikkö-toimitusjohtaja on monen firman leivissä.

Etelä-Karjalan Matkailun hallituksen tuore puheenjohtaja Risto Kiljunen arvioi, että Markkanen on aikoinaan saanut sivubisneksilleen hallituksen siunauksen.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara