Categories
Artikkelit

Elämä jatkuu Lampolan kasvihuoneissa

Markku Lindh on ostanut Lappeen maatalous- ja puutarhaoppilaitoksen kasvihuoneet. Kukkien ja vihannesten kasvatusta on tarkoitus jatkaa kahden työntekijän voimin.

ILPO LESKINEN

LAPPEENRANTA. Lappeen maatalous- ja puutarhaoppilaitoksen kasvihuoneet pysyvät pystyssä. Raipossa sijaitsevia kasvihuoneita ei pureta vaan ne ovat saaneet uuden omistajan.

Kaivuriyrittäjä Markku Lindh on keväällä ostanut Lampolan kasvihuoneet. Hänen tarkoituksenaan on jatkaa kukkien ja vihannesten tuotantoa.

Lindhillä on töissä kaksi oppilaitoksen entistä puutarhuria. Omistaja kertoo toimivansa lähinnä talonmiehenä.

KASVIHUONEET ovat tällä hetkellä tyhjillään, kun kevätkukkien sesonki on ohi. Kevätmyynti onnistui Lindhin mukaan hyvin, ja myytävä loppui jopa hieman liian aikaisin.

Lindhin suunnitelmissa on yhden kasvihuoneen remontti. Saneerauksen aikataulu ja laajuus eivät ole vielä varmistuneet, joten lähitulevaisuus on avoin.

– Parhaillaan on mietinnässä, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei.

LAMPOLAN kasvihuoneet sijaitsevat Lindhin mukaan hyvällä paikalla.

– Tähän on helppo tulla. Kun tulee ison tien laidasta 50 metriä, on heti pihassa.

Tilaa on hänen tarpeisiinsa riittävästi. Kasvihuoneiden pinta-ala on yhteensä 2 400 neliömetriä. Tuotteiden menekki on Lindhin mukaan myös hyvä.

LINDH KERTOO istuneensa koko ikänsä kaivinkoneessa ja kaivanneensa vaihtelua. Mahdollisuus ostaa Lampolan kasvihuoneet tuli Lindhille yllättäen ja hän tarttui asiaan.

– Tarkoitus on, etten ole jatkuvasti sidottu yhteen koneeseen. Puutarha-ala vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Lindh on myös muuttanut Lampolan rivitaloon ja toimii koko alueella talonmiehenä.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen