Imatran laivarantaan tulee uusia palveluyrityksiä

Anniskeluravintola avaa juhannukseksi. Sataman vesiviihdyttäjä alkaa viedä kalustoaan myös Vuokselle.

MATTI VEIJALAINEN

IMATRA. Imatran matkustajasatamaan tulee uusia palveluja. Juhannusaattona laivarannassa avaa ovensa uusi anniskeluravintola. Satamassa tukikohtaansa pitävä vesiohjelmapalveluyritys on jo avannut ensimmäisen kesänsä ja laajentaa bisneksiään myös Vuoksen vesille ensi viikolla.

Ravintolan pidon kylpylän rannan satamassa aloittaa kaupungin vuokralaisena Timo Mankin yritys PMA-Ravintolapalvelut. Kolme ja puoli vuotta sitten Imatralle muuttanut ja kokkauksesta kiinnostunut Mankki iski silmänsä kauniiseen paikkaan sekä siihen, että satamasta puuttui palveluja.

Nyt siellä aloittaa Mankin Imatra-Cafe kansainvälisen maun mukaisin tarjoiluin. A-oikeuksin varustetun ravintolan menyyn pääsisältöä ovat blinit, pelmenit ja vohvelit tuoreilla marjoilla höystettyinä.

Venäläistyyppisten tuotteiden asiantuntemuksen takaa venäläissyntyinen ravintolavastaava Elena Uutela. Muita työntekijöitä ovat ravintolakokit Pirita Korhonen ja Sari Solakuja.

Mankin mukaan ravintola on kesällä avoinna päivittäin. Ovi on lupa pitää auki kello 24:ään. Talveksi Mankki haarukoi toimitilaa muualta kaupungista. Ensi keväänä hän jatkaa satamassa avauskesän valmiilla konseptilla.

Ravintolaan tulee 45 asiakaspaikkaa. 32 niistä sijoittuu katetulle terassille ja loput ulkoterassille.

Saamaansa ennakkohuomioon Mankki on tyytyväinen.

– Kulkijoita satamassa on ollut paljon, ja kaikki meitä katsomassa käyneet ovat olleet iloisia siitä, että rantaan tulee jotain uutta.

RAVINTOLAN naapurin Water Ski-Zoon tuotteita ovat muun muassa venetaksipalvelu, vesihiihto ja banaaniveneajelut. Yrittäjä Jussi Honka kertoo avoimen yhtiön ensimmäisen kesän päässeen vilakoista säistä huolimatta hyvälle alulle.

Kaikkia kylmä ei ole kangistanut, Hongan mukaan ei varsinkaan banaaniajeluja ostavia polttariporukoita.

Toisenlaisen viihteen tekijänä menestystä jo ennestään saaneen Osmo’s Cosmos -muusikko Hongan mukaan vesiviihde- ja -urheiluyritys päätettiin perustaa, koska niitä ei Suomen vesillä toistaiseksi montaa ole.

Imatran satama-alue on Hongan mukaan vesiohjelmapalvelujen kehittämiseen nyt otollinen paikka.

– Jos kylpylän ja Rauhan suuret suunnitelmat toteutuvat, tulee kysyntää riittämään. Olemme tässä valmiina asemissa, kun se aika tulee, Honka sanoo.

VESIPUISTO uittaa banaaninsa Saimaalta myös Vuokselle ensi viikolla. Kyytiä tulee tarjolle keskiviikkoisin Imatrankosken rannasta. Vesiviihdefirma ja Vuoksen Kalastuspuisto ovat Hongan mukaan rakennelleet yhdessä Evälahden talojen kohdalle uutta laituria, jota tulee risteilyillään käyttämään myös Vuoksen lautturi.

Uutena yrityksenä matkustajasatamaan on uimarannan viereen asettunut myös Tuomas Mankin jäätelökauppafirma, joka kesätyöllistää kuukauden jaksoihin kymmenen imatralaista nuorta.

KUVATEKSTI

MATTI VEIJALAINEN

Ravintolakokit Sari Solakuja (vas.) ja Pirita Korhonen valmistautuvat matkustajasataman ravintolan avaukseen yrittäjä Timo Mankin kanssa.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen