Categories
Artikkelit

Kokoomus lyö hynttyyt yhteen Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa

HEIKKI SOPANENEtelä-Karjalan ja Kymenlaakson kokoomuspiirit yhdistyvät ensi vuoden alussa. Nykypäivä- lehden mukaan pitkään puheissa ollut yhdistyminen on varmistumassa, kun piireistä pienempi, Etelä-Karjala, on myös lämmennyt yhdistymisajatukselle.Tähän saakka Etelä-Karjalan piirissä on pelätty, että suurempi Kymenlaakson piiri jyrää fuusiossa pienemmän Etelä-Karjalan, mutta nyt pelko on hälvennyt.Piirin puheenjohtaja Heikki Järvenpää sanoo Nykypäivässä, että Etelä-Karjala on yhdistymisneuvotteluissa reippaasti ja avoimesti mukana.Järvenpään mukaan yhdistyminen lisää tehokkuutta ja tuo voimakkaamman piiritoimiston edut vaalityöhön. Järvenpää ei usko yhdistymisen vaikuttavan eteläkarjalaisten maakunnalliseen identiteettiin.Kymenlaakson piirin puheenjohtaja Tuula Mäkitalo sanoo, että hallinnollisestikin yhteinen piiri helpottaisi vaalityötä, jota jo nyt tehdään yhdessä.Etelä-Karjalan Kokoomuksessa on 800 jäsentä ja Kymenlaakson piirissä 1 500 jäsentä. Piirit järjestävät syksyllä yhteisen kokouksen, jossa mietitään piirihallituksen koostumusta, järjestön nimeä sekä piiritoimiston sijaintipaikkaa.Ja yhdistyvä piiri tarvitsee myös yhteisen puheenjohtajan, joka valittaneen suuremman Kymenlaaksosta riveistä.Todennäköisesti piiritoimistoksi tulee Kymenlaakson piirin toimisto Kouvolassa, sillä piirin toiminnanjohtaja Seppo Rintamo on hoitanut toukokuun alusta myös Etelä-Karjalan piirin toiminnanjohtajuutta.Kokoomus on jo pitkään hakenut toimintamallia, jossa kussakin vaalipiirissä on vain yksi piirijärjestö.Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson yhdistymisen jälkeen vain Oulun vaalipiirissä puolueella on enää kaksi erillistä piirijärjestöä.

Heikki Sopanen

Kirjoittaja: