Lappeenrannan Namikan akateeminen kuusikko

Mikko Niemi on uusin palanen Namikan amerikkalaisyliopistoista palanneiden koripalloilijoiden rivistössä. Hänen tulonsa myötä lappeenrantalaisten kotimainen kaarti on koossa.

VESA SALMINEN

LAPPEENRANTA. Akateemiset opinnot alkavat olla pääsy-vaatimus Lappeenrannan NMKY:n korisliigajoukkueessa. Uusimpana amerikkalaisyliopiston kasvattina joukkueeseen liittyy pelinjohtaja Mikko Niemi.

Niemen lisäksi USA:ssa ovat opiskelleet Sami Pekkola ja kesken viime kauden tullut Joonas Suotamo. Lappeenranta university of technology puolestaan lukee puolestaan Jouko Järvisen, Viljami Vanjoen ja Tuukka Kulhan cv:ssä.

Niemen opinahjo oli Youngstown State, Pekkolan St. Francis ja Suotamon Penn State.

Perinteisesti Suomeen tulevat amerikkalaisvahvistukset ovat myös yliopistokoripalloilijoita. Namikan hankintalistalla heitä on kolme, mutta nimet selviävät vasta lähempänä kauden alkua. Kotimainen osasto on Niemen tulon jälkeen valmis.

MIKKO NIEMI, 24, on Namikan valmentajalle Jarmo Laitiselle tuttu, sillä hän on Laitisen ex-seuran Tampereen Pyrinnön kasvatti. Viimeiset neljä vuotta Niemi pelasi Youngstown Staten yliopistossa Horizon-liigaa. Korisliigaa hän ehti pelata kolme kautta.

Niemen sopimus on mallia 1+1. Lappeenrantaan hän tulee ainakin ensi alkuun työnhakijana.

188-senttinen ja 90-kiloinen Niemi jakaa pelintekovastuun Jouko Järvisen ja Aleksi Koskisen kanssa.

– Mikko on erittäin pallovarma pelintekijä, joka tykkää järjestellä ja ohjata peliä. Mies on todella sosiaalinen ja ulospäin suuntautunut kaveri, joka sopii varmasti hyvin nuorehkoon joukkueeseemme, Laitinen kuvasi.

LAITISEN mukaan jenkkien nimilistaa on vielä liian aikaista haavitella.

– Amerikkalaisten valinnalla ei ole kiirettä. Katsellaan nyt rauhassa, kuinka lama vaikuttaa palkkavaatimuksiin. Alustavasti etsimme kolmea urheilullista amerikkalaista yleispelaajaa pelipaikoille 2-4, Laitinen mietti.

– Monet seurat puhuvat ja toivovat, että joukkue olisi kasassa kesäkuun aikana. Meidän taustaryhmälle voi nostaa hattua, sillä harvoin suomalaisen koripallojoukkueen pelaajarunko on ollut valmis ennen juhannusta, kakkosvalmentaja Lassi Tuovi kiitti.

Kesäharjoitukset pyörivät Lappeenrannassa pitkälti A-poikien ehdoilla. Edustusjoukkue aloittaa yhteisharjoitukset heinäkuun lopulla, jolloin myös Niemi ja Pekkola saapuvat kaupunkiin. Samalla harjoitusrinkiin liittyvät universiadeihin valmistautuvat Viljami Vanjoki, Tuukka Kulha ja Jouko Järvinen.

Joonas Suotamo palaa reserviupseerikoulusta Lappeenrantaan elokuun alussa.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen