Oka aikoo purkaa Autotalon Kauppakadulta

EKOPin aiemmin omistaman kiinteistön tilalle on luvassa kaupunkikuvaa parantava asuin- ja liikekerrostalo.

OUTI SALOVAARA

LAPPEENRANTA. Rakennusliike Oka Oy aikoo purkaa ostamansa Autotalon kiinteistön Lappeenrannan Kauppakadulta. Oka haluaa rakentaa Autotalon tilalle paremmin kaupunkikuvaan sopivan asuin- ja liikekerrostalon.

Oka osti kiinteistön Etelä-Karjalan Osuuspankilta hinnalla, joka pysyy liikesalaisuutena.

Oka aikoo lisäksi ostaa kaupungilta Autotalon edustalla olevan pysäköintialueen.

Okan aluejohtaja Kari Metsäkallio sanoo, että yhtiö on jo alustavasti käynyt neuvotteluja kaupungin kanssa tontin tulevaisuudesta.

Yhtiö on teettänyt arkkitehtitoimistolla uudisrakennuksesta luonnoksia, jotka ovat kelvanneet kaupungille hyvin.

Suunnitelmien mukaan uudisrakennukseen tulee noin 9 000 kerrosneliötä, mikä on tuplaten nykyiseen Autotaloon verrattuna. Uutta rakennusta on kaavailtu korkeimmillaan 6-kerroksiseksi. Ensimmäiseen kerrokseen tulee liikerakennuksia ja muihin asuntoja.

– Tärkeää on, että maisema komistuu ja tielinjaukset saadaan järkevämmiksi, linjaa Metsäkallio.

Nykyinen Autotalo sijaitsee montussa. Uudisrakennus tulee Kauppakadun tasolle, ja katutason alle jää parkkipaikkoja kahteen kerrokseen. Myös katujärjestelyt paranevat.

Autotalossa tällä hetkellä vuokralaisena olevat yritykset voivat jatkaa tiloissa purkamiseen saakka. Metsäkallio arvioi, että purkaminen voi alkaa noin vuoden kuluttua, kunhan kaavaprosessi on rauhassa käyty läpi.

– Kerrankin tehdään asiat oikeassa järjestyksessä, vitsailee Metsäkallio viitaten Okan Hyrymäen-liikekeskuksen kaava- ja rakennuslupajupakkaan.

Kaavan valmistuttua talouskriisin pahin vaihe lienee jo ohitettu.

Koska tontti sijaitsee lähes ydinkeskustassa, uskoo Metsäkallio ottajia löytyvän niin liike- kuin asuinhuoneistollekin. Rakentaminen maksaa noin 30 miljoonaa euroa.

Autotalon kiinteistön ostamisesta olivat kiinnostuneita muutkin kuin Oka, jonka kanssa EKOP pääsi sopuun sekä hinnasta että muista ehdoista.

– Meidän liiketoimintaamme ei kuulu kiinteistön jalostaminen ja omistaminen muuten kuin omien kiinteistöjen osalta, perustelee EKOPin toimitusjohtaja Jari Himanen kiinteistön myymistä.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara