Parikkalalle EU-rahaa matkailuinvestointeihin

Kunta panee rahalla kuntoon Niukkalan ja Papinniemen venesatamat ja rakentaa lintutornin Pohjanrantaan.

PARIKKALA. Kaakkois-Suomen ympäristökeskus on myöntänyt rahoitusta Parikkalan pohjoisosien matkailuinvestointeihin. EU:n, valtion ja kunnan 400 000 euron rahoituksella on tarkoitus panna kuntoon Niukkalan ja Papinniemen venesatamat sekä Pohjanrannan lintutorni.

Lintutornin osalta pohjatyöt ajoittuvat tälle vuodelle ja torni nousee ensi vuonna. Kuutostielle levähdyspaikalle pystytetään Parikkalan pohjoisia alueita esittelevä infotaulu.

Elinkeinojohtaja Aune Ritola-Grahn kertoi, että EU-rahaa rahoituksesta on puolet, valtiolta tulee 80 000 euroa ja kunnalta loput.

– Kyse on toimintaympäristön rakentamisesta. Yrittäjien asiana on muuttaa investoinnit liikevaihdoksi ja työpaikoiksi, Ritola luonnehtii.

UUKUNIEMELLÄ on muun muassa mökkiyrittäjiä, Papinniemen leirintäalue, Savo-Karjalan virkistyskeskus on ympärivuotisessa käytössä ja Niukkalan vanhan rajavartioston hankkinut yrittäjä mahdollisesti suunnittelee ympärivuotista toimintaa.

– Veneily- ja kalastusmatkailulla on mahdollisuuksia, Ritola uskoo.

Niukkalan venesatama tulee tarpeeseen, arvioi Parikkalan tekninen johtaja Antti Siikanen.

Saaristomökkiläisiä on satoja, ja nyt he pääsevät esimerkiksi kauppaan. Septitankkien tyhjennysmahdollisuus tulee myös tarpeeseen.

– Niukkalassa uimarantaa ei hävitetä vaan sitä parannetaan, Siikanen tähdentää.

Niukkalaan on jo aikaisemmin rakennettu muun muassa leikkipuisto, beach volley-kenttä sekä matonpesupaikka.

Kirjoittaja:
Ilkka Pohjalainen